Estiu és sinònim de la millor fruita dolça: préssecs, nectarines, albercocs, paraguaians i cireres són un imprescindible quan comença la calor. I és aquestes fruites, així com la resta, són molt saludables, ja que aporten molts nutrients que es troben tant a la polpa com a la pela. Així que si ets dels que sempre pela la fruita, especialment aquells de pell tova, no cal que ho facis! 
  Els minerals, les vitamines i la fibra de les fruites es localitzen tant a l'interior, a la polpa, com a la pela, però és justament a la pela on s'acumula una major quantitat de vitamines i fibra, que afavoreix el manteniment i el desenvolupament de la flora intestinal o combat el restrenyiment, entre altres funcions. Per tant, si retirem la pela de la fruita estem perdent una part d'aquests nutrients.  

  Tot i que hi ha diferents maneres de classificar les carns, la més popular i, que des d'un punt de vista nutricional es fa servir, és la de classificar-les en vermelles i blanques. Aquesta classificació es basa en el contingut en mioglobina, una proteïna que conté ferro i que li dona aquest color vermell característic. Així doncs, es considera carn vermella aquella que té un color vermell intens i inclou la carn de vaca, vedella, bé, cabra, cavall i porc. D'altra banda, la carn blanca té un color rosat suau i inclou les carns d'aus com el pollastre, el gall d'indi i també el conill.

  Estem segurs que més d’una vegada deus haver sentit a dir que els productes proteics només estan indicats per aquelles persones que fan activitat esportiva intensa. Doncs has de saber que estàs totalment equivocat i són uns productes aptes per a tots els públics sempre que se’n faci un correcte consum!

  Les proteïnes són indispensables per gaudir d’una bona salut i tenen funcions essencials per a l’organisme: ajuden al bon funcionament del sistema digestiu i hormonal, contribueixen al sistema immunitari i ajuden a mantenir els músculs en bon estat. És per això que són un nutrient bàsic per a tothom, independentment de la seva condició física, i han d’estar presents en tots els àpats principals (dinar i sopar) que fem.

  Què tenen en comú el gaspatxo, el brou d'escudella, la crema de carbassa, la truita de patates i ceba o el iogurt cremós natural d'Ametller Origen? Més de 14.000 persones els heu escollit com els nostres "Millors productes de l'any", i completen el llistat: les irresistibles cireres i carxofes, la salsa de calçots, el formatget de cabra, les nous i la botifarra crua de poble!
  Durant els mesos de gener i febrer hem preguntat quins són els vostres imprescindibles, aquells productes que sempre us acompanyen, aquells que quan marxeu de viatge o no teniu una botiga Ametller Origen a prop us falten en el dia a dia, i aquest ha estat el resultat!

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.306

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 18
  Frederic, Marina

  Divendres dia 19
  Àurea, Símmac

  Dissabte dia 20
  Elies, Pau, Margarida

  Diumenge dia 21
  Llorenç, Daniel, Pràxedes

  Dilluns dia 22
  Maria-Magdalena, Teòfil

  Dimarts dia 23
  Brígida, Bernat, Maria, Gràcia

  Dimecres dia 24
  Víctor, Borís, Cristina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com