Necessitat, que és el sentiment de manca que experimenta un organisme i que activa el seu desig d'obtenir allò que li falta. La necessitat pot ser física (gana, set) o psicològica, objectiva o subjectiva.

Com actualment passa en els secans de Catalunya, i molt especialment en el Penedès respecte de la manca d’aigua, de la important sequera que es pateix des de fa anys, que ha esdevingut critica per la pervivència del sector vitivinícola de la zona.

Oportunitat, és una mesura utilitzada en l'àmbit de l'estadística i altres àmbits de la ciència per representar la versemblança que un succés tingui lloc, succeeixi.

La meritocràcia és la forma d'escollir a algú o valorar-ho per les seves pròpies accions i trajectòria. Actualment, els referents de la societat semblen ser escollits o destacats precisament per qui genera controvèrsia o fins i tot per cridar més l'atenció.

Per aquest motiu, hem de guanyar el protagonisme i fer un ús més responsable de les tecnologies i promoure el respecte. Mereixen molts dels agents que veiem sovint als mitjans aquest protagonisme? La gent té el prou esperit crític per a tenir un pensament conscient del que veuen?

Estem en el moment de la tecnologia, no és l’únic, al llarg de la història hi ha hagut d’altres, sempre aportant novetat i refermant coses, mètodes, sistemes anteriors a la darrera onada tecnològica.

Les comunicacions són tan ràpides, extenses i globals que a primer cop d’ull sembla que arribin a tothom arreu immediatament, i la quotidianitat, el dia a dia ens mostra que no és així, arriben on hi ha algú disposat a tenir un receptor engegat per rebre el senyal informativa corresponent.

Quan vaig fer 14 anys i vaig acabar l’EGB, companys de classe van decidir no estudiar més i posar-se a fer d’aprenents d’oficis diversos. Quasi bé 50 anys desprès puc donar testimoni de que la gran majoria d’aquests companys han gaudit d’una vida laboral plena i una economia més que estable. Una part d’aquests aprenents es van convertir en emprenedors i van fer empresa.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com