Sobre infraestructures ferroviàries de mercaderies i passatgers. El Pla inclou el traçat de l’Eix Transversal Ferroviari (ETF), tram Lleida/Igualada/Martorell,  com a document ja aprovat el 2010. No en defineix ni calendari ni prioritat. No es fa una aposta decidida per treure els camions de les carreteres, que les malmeten, generen quantitats immenses de CO2 i provoquen accidents greus.

  Mantenir un paisatge, defensar-lo del disseny fet per altres, pensant majoritàriament i sobretot en ells mateixos, deixant a la resta el trist paper d’observadors o usuaris de quelcom, que no és d’un, és molt important.

  És tan important, que no fer-ho ens afecta ara i molt especialment el futur, el nostre i el que serà d’altres.

  CEPVI (https://cepvi.cat/), el Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola és una associació sense ànim de lucre que va néixer amb la voluntat de defensar, promoure, difondre i gestionar el paisatge vitivinícola i la seva identitat com a fet cultural i motor econòmic, vinculat a l’enoturisme en l’àmbit de les denominacions d’origen nacionals i internacionals.

  Vaig contactar amb cultura de l’Ajuntament per comentar-los que el sorteig que havien previst per omplir les places de la FM dels petits no era un sorteig just. Està previst extreure una lletra per escollir per on comencen les inscripcions i fa anys que s’està reclamant a tot arreu deixar de fer-ho per lletra, ja que és ben sabut (pensava jo) que no totes les lletres tenen la mateixa distribució en els cognoms i això fa que p.ex. tots els García que sabem que són molts, sempre passen per davant de un Gusi, per exemple. O que Zafra té moltes més opcions de ser dels primers que Cuscó. Un sorteig que no és just i on hi ha gent que pot tenir 0% d'opcions fins i tot de sortir, no s’hauria de fer mai des de l’administració.

  Els dies 24 i 25 de maig del 2024, a Santa Fe del Penedès s’han desenvolupat les Jornades de debat del col·lectiu vida Penedès 

  Hi ha hagut projeccions, ponències, taules rodones i espais de diàleg organitzades i potenciades per aquest grup de vitivinicultores i vitivinicultors.

  És una iniciativa jove, molt important, però a la meva manera de veure,  més important encarà, pot ser la seva funció de fer visible el desencís, fins i tot el descontentament vers la situació actual, que poden concretar-se en:


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 13
  Antoni de Pàdua, Fandila

  Divendres dia 14
  Eliseu, Digna

  Dissabte dia 15
  Benilde, Maria-Miquela, Bernat

  Diumenge dia 16
  Quirze, Ferriol, Ilpidi

  Dilluns dia 17
  Gregori Barbarigo, Emília

  Dimarts dia 18
  Marc, Marina, Ciríac, Paula

  Dimecres dia 19
  Romuald, Gervasi, Aurora

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com