Els infants han de menjar carn vermella?

  Tot i que hi ha diferents maneres de classificar les carns, la més popular i, que des d'un punt de vista nutricional es fa servir, és la de classificar-les en vermelles i blanques. Aquesta classificació es basa en el contingut en mioglobina, una proteïna que conté ferro i que li dona aquest color vermell característic. Així doncs, es considera carn vermella aquella que té un color vermell intens i inclou la carn de vaca, vedella, bé, cabra, cavall i porc. D'altra banda, la carn blanca té un color rosat suau i inclou les carns d'aus com el pollastre, el gall d'indi i també el conill.

  Sovint, però, el consum de carn vermella ha estat subjecte a moltes crítiques relacionades amb la salut, fins al punt d'afirmar que no n'han de prendre ni els infants ni els adults. Tot i això, has de saber que és un fals mite, ja que es recomana menjar-ne fins a 2 vegades a la setmana i, en el cas dels infants, donar-los-hi racions més petites. La ració de consum varia segons l'edat, però se situa al voltant d'uns 50-80 grams dels 3 a 9 anys i de 80 a 125 grams per a la franja de 10 a 17 anys.

  La carn vermella és una font de proteïnes d'alt valor, com també ho són els ous, el peix i els llegums. A més, és una font important de minerals com el zinc, fòsfor i ferro i aporta vitamines; en destaquen pel seu contingut les del grup B, especialment tiamina (B), riboflavina (B), niacina (B), piridoxina (B) i cianocobalamina (B). 

  En el marc d'una alimentació saludable, a més de carn l'alimentació d'un infant ha d'incloure una gran varietat de fruites i hortalisses fresques de temporada, llegums, fruita seca, cereals integrals i oli d'oliva verge i complementar-se amb carn, peix, ous i làctics sense ensucrar.

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.306

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 18
  Frederic, Marina

  Divendres dia 19
  Àurea, Símmac

  Dissabte dia 20
  Elies, Pau, Margarida

  Diumenge dia 21
  Llorenç, Daniel, Pràxedes

  Dilluns dia 22
  Maria-Magdalena, Teòfil

  Dimarts dia 23
  Brígida, Bernat, Maria, Gràcia

  Dimecres dia 24
  Víctor, Borís, Cristina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com