El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una massa d’aire molt càlid procedent del nord d’Àfrica que provocarà un notable ascens de la temperatura. Un dels fets més importants a tenir en compte seran els valors de temperatura màxima del cap de setmana, especialment a punts de l’interior, on és probable que se superin els 30 graus en general, i estiguin per sobre dels 35 a ponent. Fins i tot no es descarta que, de manera local, s’arribin a registres de 36 o 37 graus a la Noguera i al Pallars Jussà.

  El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha emès un informe de perill d’incendi que va des d’avui, fins dilluns i que té una afectació més severa a les comarques de l’Anoia, el Bages, la Noguera i el Solsonès. La predicció elaborada pel Servei Meteorològic de Catalunya indica que el fort augment de la temperatura del cap de setmana anirà acompanyat per la persistència d’humitat relativa baixa, que pot arribar a ser molt baixa durant les hores de màxima insolació. Això més enllà dels primers relleus litorals i, sobretot, a l’interior de Catalunya i el Prepirineu, on hi haurà zones que estaran per sota del 20%.

  La setmana vinent, entre el 23 i el 29 de maig, se celebrarà la 18a Setmana de la Gent Gran de Vilafranca-Festa de l’Envelliment Actiu. Després de no poder-se celebrar les edicions de 2020 i 2021, amb motiu de la pandèmia, la Setmana de la Gent Gran torna amb el seu format presencial amb un total de 7 actes i una exposició, amb l’organització de la regidoria de la Gent Gran i diversos col·lectius de persones grans de Vilafranca.

  Vilafranca acull avui l'autobús de la campanya "Bon dia amb pa", impulsada per l'Organizació Interprofessional de Cereals Panificables i Derivats (INCERHPAN) amb la col·laboració de la Unión Europea. L’autobús que protagonitza el ‘roadshow’ per diverses ciutats de diferents punts d'Espanya té un obrador de fleca en el seu interior. Rep la visita de classes de nens de 6 a 12 anys, els quals són atesos per un presentador disfressat de "Capità Pantástico", a mes d’un mestre forner i d’un nutricionista. 

  Aquest matí el tinent d’alcalde de Serveis Centrals i Hisenda, Aureli Ruiz, i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyats per l’inspector en cap de la Policia Local de Vilafranca, Albert Romero, han donat la benvinguda a la Casa de la Vila a tres nous agents que recentment s’han incorporat a la plantilla policial després de superar els processos selectius corresponents.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  Primera caminada solidària a Bodegues Sumarroca
  Primera caminada solidària a Bodegues Sumarroca

  El proper 5 de juny a les 9h, Bodegues Sumarroca organitza la primera caminada solidària a les vinyes de la seva finca situada a Monistrol d’Anoia. Els beneficis recaptats aniran destinats a l [ ... ]

  Llegir més
  La Nau de Vilafranca posa a disposició del jovent tres bucs d’assaig musical
  La Nau de Vilafranca posa a disposició del jovent tres bucs d’assaig musical

  L’Espai Jove La Nau compta amb tres bucs d’assaig de dimensions diferents, adequadament insonoritzats, equipats i climatitzats. Aquests bucs estan destinats a la pràctica i producció musical [ ... ]

  Llegir més
  La Fundació Amics Joan Petit farà el pregó de la Festa Major Petita de Vilafranca
  La Fundació Amics Joan Petit farà el pregó de la Festa Major Petita de Vilafranca

  Els administradors de la Festa Major de Vilafranca, han anunciat via xarxes socials, que el "pregonet" d'enguany de l'FM dels Petits anirà a càrrec de la Fundació Amics Joan Petit, que té com a  [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1.195

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 19
  Pere Celestí, Ciríaca

  Divendres dia 20
  Bernardí de Siena, Baldiri, Silvi, Hilari

  Dissabte dia 21
  Secundí, Torquat, Virgínia

  Diumenge dia 22
  Júlia, Ató, Quitèria

  Dilluns dia 23
  Desideri

  Dimarts dia 24
  Maria Auxiliadora, Vicenç, Susanna, Genadi

  Dimecres dia 25
  Beda, Maria-Magdalena

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com