No mor el que recordem i perviu el que escrivim. TCG

Aquest llibre de Teresa Costa Gramunt, ha esta editat per Voliana edicions i s’estructura a partir de les memòries de l’autora en el camp de l’exlibris, i al final trobem dos apèndixs on l’autora recull comentaris de la seva tasca en aquest camp i també ella mateixa comenta el llenguatge simbòlic dels exlibris, o bé la situació de l’exlibris en l’actualitat, i els exlibris de diferents artistes emblemàtics, des de ben propers fins de l’altra banda del món. En fi, un treball ingent al voltant d’aquest tema que poca gent coneix amb profunditat com ella.

Per començar les Ressenyes de l’any 2024, us proposo una antologia poètica, Flamarades Sortiran-Antologia de poesia catalana feminista-. De l’edició del llibre n’ha tingut cura la poeta mallorquina M. Antònia Massanet. L’obra té un pròleg de Meri Torras Francès i ha estat editada per Godall edicions.

A mesura que avances en la lectura del llibre t’adones de la tasca ingent i rigorosa de la M.A. Massanet, aquesta poeta que també és professora i dinamitzadora cultural. Hi trobarem més d’un centenar de poetes referenciades dels darrers cinquanta anys, i una bibliografia que enriqueix cada apartat, des d’un punt de vista ideològic i poètic, amb un devessall de poetes i de poemes lúcidament escollits.

La vida és fum en dansa. MME

Aures és el darrer llibre de MME publicat a l’eclèctica bromera. Es tracta d’un recull de contes estructurat en tres parts, amb una bella coberta de Carles Barrios.

El llibre comença amb una cita de W. Benjamin, on l’ombra de la branca projectada sobre algú, que reposa, li fa dir: ...respirar l’aura d’aquelles muntanyes, d’aquella branca.

Mentre anem recorrent el llibre anirem respirant diferents aures: marines, de muntanya, humanes, de vida i de mort... que van cobrint els contes d’un ventet suau que els amara d’humanitat, de tendresa, de duresa, fent versemblants com la vida mateixa les històries que van teixint el llibre.

Un full esquinçat/ un soroll fi i sec,/ és el temps!

Lluís Vila, acaba de publicar Lluny, aquí mateix, a l’editorial Voliana Edicions. És el seu primer llibre de poemes, però no la primera vegada que publica. És Doctor en Medicina, especialitzat en Endocrinologia i Nutrició (especialment estudis de la nutrició del iode en la població) i ha publicat nombrosos articles científics, que l’han portat a ser el representant de l’Estat espanyol a l’organisme internacional Iodine global network. Però avui no parlarem d’aquest vessant. Avui ens acostarem al Lluís poeta i a la seva mirada del món que l’envolta i el conforma.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com