Els adults han de beure llet?

  Existeixen molts mites al voltant de la llet, especialment els que fan referència al seu consum en l’edat adulta. Si tu també estàs fet un embolic amb aquest tema, no et preocupis perquè a continuació et resolem tots els dubtes!

  En primer lloc, has de saber que és falsa la creença que quan ens fem adults no hauríem de prendre llet. La llet és un dels aliments més complets: és una excel·lent font de proteïna d’alta qualitat, vitamines i minerals i proporciona calci, fòsfor, potassi, magnesi, zinc, vitamina A, B1, D i K2 i proteïnes amb tots els aminoàcids essencials. Per tant, la llet i els productes làctics són molt recomanables tant en infants com en edat adulta i són una font important de calci de la dieta.

  Tot i que hi ha altres aliments que ens poden aportar calci, la llet és la que porta més calci per ració, així un got de llet (250ml) aporta uns 300 mg de calci, mentre que una ració de coliflor (200 g) uns 60 mg de calci i les ametlles (35 g) uns 100mg de calci. Amb relació al seu consum, es recomana, en un adult, entre 1 i 3 racions de llet o làctics al dia. Això sí, és important que el consum de llet sempre sigui sense sucre, en el cas dels iogurts han de ser naturals o endolcits amb fruita, i els formatges preferentment amb poca sal.

  Què és la llet A2 i els seus beneficis

  Sabies que la llet que bevem avui no és la mateixa que la que bevien els nostres avis? Hi ha dos tipus de llet de vaca, la que té beta-caseïna A1 i la que té beta-caseïna A2. Originàriament, la llet de vaca contenia la proteïna beta-caseïna A2, però amb el pas del temps, es van començar a fer encreuaments entre el bestiar amb l’objectiu d’augmentar la producció de llet i això va fer que comences a predominar la llet amb proteïna A1, que es relaciona amb molèsties digestives.

  Segons diversos estudis clínics, aquelles persones que tenen molèsties digestives en prendre llet o productes lactis, però no tenen cap al·lèrgia a la proteïna de la llet de vaca o no tenen intolerància a la lactosa, se senten millor bevent llet A2. Descobreix més informació del projecte a www.lletllet.cat i torna a gaudir del plaer de beure llet!

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.306

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 18
  Frederic, Marina

  Divendres dia 19
  Àurea, Símmac

  Dissabte dia 20
  Elies, Pau, Margarida

  Diumenge dia 21
  Llorenç, Daniel, Pràxedes

  Dilluns dia 22
  Maria-Magdalena, Teòfil

  Dimarts dia 23
  Brígida, Bernat, Maria, Gràcia

  Dimecres dia 24
  Víctor, Borís, Cristina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com