Cal fer pel futur del Penedès

La COVID segueix, sota un descontrol controlat en els aspectes sanitaris, tanmateix, potser es podria invertir la frase en quant a l’economia, en el que es refereix al present, ja que la sensació respecte del futur, es que aquest s’afronta amb moltes vegades en molts llocs, plantejant, que aquest serà quelcom positiu igual o molt semblant al passat.

El futur, el que es dibuixa des de avui mateix, segons tots els indicis, serà molt diferent al que estàvem acostumats i per tant caldrà repensar que fer en el lloc on estem i en el temps on som, que com diu Marti Pol, es el nostre, l’únic que tenim i que per tant hem de viure’l positiva i intensament.

El Penedès es una comarca molt important en el sector vitivinícola, que a més contribueix d’una manera molt important a l’economia del país i per tant de moltes persones.

Aquest sector, com tots els que depenen en major o menor grau d’HORECA (hosteleria restauració càtering), estan patint els efectes de la COVID, tant en el que fa referència al consum intern, com al derivat del turisme (https://www2.deloitte.com/es/es/pages/about-deloitte/topics/impacto-covid-19.html) i també com tots els lligats a un territori, ho esta respecte del canvi climàtic (https://elcargol.com/entrevistes/3564-entrevista-a-robert-save-l-aposta-per-un-penedes-sostenible-i-saludable-es-complicada).

Aquesta situació ens te que permetre valorar el que fem i plantejar si s’escau, que penso que si, opcions i estratègies noves, per tal de poder refermar aquest sector en el segle XXI.

Es disposa de projeccions climàtiques  fiables, que permeten veure els millors llocs per seguir produint en quantitat i qualitat adients, tot adaptant l’agronomia a la realitat, seguint el coneixement, no la tradició. Es te a l’abast nou material vegetal, per adaptar-se i si es volgudament adient, fer altre raïm i vi. Es coneix  be al sector i als consumidors, lo qual es important per mantenir productes, desenvolupar-ne de nous i generar co productes, la base de l’economia circular, la reducció del malbaratament i l’increment en l’ús eficient d’aigua, energia...

En paral·lel i proximitat, es compta amb institucions preparades i disposades a treballar aplegades amb el sector, amb el territori, per anar més enllà amb seguretat, seguint les directrius UE (Green Deal, farm to Fork, nova reforma de la PAC) i del més estricte sentit comú.

Es coneix el camí, als companys de viatge, potser es el moment de posar-nos-hi, el temps vola i tant sols el treball conjunt, genera sinergies que permeten córrer tant com ell.

Aquest tipus d’organització de la responsabilitat, te la capacitat de mantenir i generar empreses, economia, població, paisatge, cultura...., es dir de fer un Penedès viu i actiu ara i en el futur.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions
L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions

Foto: ACN-Jordi Bataller Aquesta tarda a les 19.30h se celebrarà a l'Escorxador de Vilafranca una xerrada-debat sota el títol On van les pensions? . Assistents i ponents podran parlar sobre el [ ... ]

Llegir més
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública...
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública

L’Ajuntament de Torrelavit ha instal·lat dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics endollables a l’aparcament de la zona esportiva i al carrer Montserrat, al barri de la Pineda. L’objec [ ... ]

Llegir més
El Vinòleum omple Font-rubí de públic
El Vinòleum omple Font-rubí de públic

El Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesania  que es va celebrar el passat cap de setmana a Font-rubí, va tenir un gran afluència de públic.

Llegir més

El Cargol 1.171

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Silvà, Bibiana, Elisa

Divendres dia 3
Francesc-Xavier, Cassià

Dissabte dia 4
Joan, Bàrara, Bernat, Ada

Diumenge dia 5
Dalmau, Guerau, Crispina

Dilluns dia 6
Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la

Dimarts dia 7
Ambròs, Eutiquià, Fara

Dimecres dia 8
Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com


 

Membres de:
 
 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


Membres de:
 


 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.