Cal fer pel futur del Penedès

La COVID segueix, sota un descontrol controlat en els aspectes sanitaris, tanmateix, potser es podria invertir la frase en quant a l’economia, en el que es refereix al present, ja que la sensació respecte del futur, es que aquest s’afronta amb moltes vegades en molts llocs, plantejant, que aquest serà quelcom positiu igual o molt semblant al passat.

El futur, el que es dibuixa des de avui mateix, segons tots els indicis, serà molt diferent al que estàvem acostumats i per tant caldrà repensar que fer en el lloc on estem i en el temps on som, que com diu Marti Pol, es el nostre, l’únic que tenim i que per tant hem de viure’l positiva i intensament.

El Penedès es una comarca molt important en el sector vitivinícola, que a més contribueix d’una manera molt important a l’economia del país i per tant de moltes persones.

Aquest sector, com tots els que depenen en major o menor grau d’HORECA (hosteleria restauració càtering), estan patint els efectes de la COVID, tant en el que fa referència al consum intern, com al derivat del turisme (https://www2.deloitte.com/es/es/pages/about-deloitte/topics/impacto-covid-19.html) i també com tots els lligats a un territori, ho esta respecte del canvi climàtic (https://elcargol.com/entrevistes/3564-entrevista-a-robert-save-l-aposta-per-un-penedes-sostenible-i-saludable-es-complicada).

Aquesta situació ens te que permetre valorar el que fem i plantejar si s’escau, que penso que si, opcions i estratègies noves, per tal de poder refermar aquest sector en el segle XXI.

Es disposa de projeccions climàtiques  fiables, que permeten veure els millors llocs per seguir produint en quantitat i qualitat adients, tot adaptant l’agronomia a la realitat, seguint el coneixement, no la tradició. Es te a l’abast nou material vegetal, per adaptar-se i si es volgudament adient, fer altre raïm i vi. Es coneix  be al sector i als consumidors, lo qual es important per mantenir productes, desenvolupar-ne de nous i generar co productes, la base de l’economia circular, la reducció del malbaratament i l’increment en l’ús eficient d’aigua, energia...

En paral·lel i proximitat, es compta amb institucions preparades i disposades a treballar aplegades amb el sector, amb el territori, per anar més enllà amb seguretat, seguint les directrius UE (Green Deal, farm to Fork, nova reforma de la PAC) i del més estricte sentit comú.

Es coneix el camí, als companys de viatge, potser es el moment de posar-nos-hi, el temps vola i tant sols el treball conjunt, genera sinergies que permeten córrer tant com ell.

Aquest tipus d’organització de la responsabilitat, te la capacitat de mantenir i generar empreses, economia, població, paisatge, cultura...., es dir de fer un Penedès viu i actiu ara i en el futur.

0
0
0
s2smodern
L’Ajuntament d’Olèrdola aprova congelar impostos i taxes
L’Ajuntament d’Olèrdola aprova congelar impostos i taxes

En sessió telemàtica de ple celebrada dimarts, l’Ajuntament d’Olèrdola va aprovar inicialment les ordenances fiscals pel 2021 amb els vots a favor d’ApO, les abstencions de Marta Mestre, PS [ ... ]

Llegir més
La comissaria dels Mossos de Sant Sadurní lliura quatre felicitacions a persones externes al cos
La comissaria dels Mossos de Sant Sadurní lliura quatre felicitacions a persones externes al cos

La Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sant Sadurní d’Anoia ha lliurat quatre felicitacions públiques a persones no vinculades al cos de Mossos d’Esquadra en el m [ ... ]

Llegir més
Acaben els treballs de reparació del mur de rocalla del carrer Major de Torrelavit
Acaben els treballs de reparació del mur de rocalla del carrer Major de Torrelavit

L’Ajuntament de Torrelavit ha invertit 12.723 euros en la reparació del mur de rocalla del carrer Major que va caure a causa del temporal Glòria del passat mes de gener i les intenses pluges de  [ ... ]

Llegir més


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

El Cargol 1.114

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Divendres dia 23
Servand, Germà, Oda

Dissabte dia 24
Antoni-Maria Claret

Diumenge dia 25
M.D. de Bonanova, Daria, Crispí, M.D. del Collell

Dilluns dia 26
Llucià, Marcià, Rústic, Viril, Evarist

Dimarts dia 27
Florenci, Gaudiós

Dimecres dia 28
Simó, Judes, Silvi, Ciril·la

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com