Cal fer pel futur del Penedès

  La COVID segueix, sota un descontrol controlat en els aspectes sanitaris, tanmateix, potser es podria invertir la frase en quant a l’economia, en el que es refereix al present, ja que la sensació respecte del futur, es que aquest s’afronta amb moltes vegades en molts llocs, plantejant, que aquest serà quelcom positiu igual o molt semblant al passat.

  El futur, el que es dibuixa des de avui mateix, segons tots els indicis, serà molt diferent al que estàvem acostumats i per tant caldrà repensar que fer en el lloc on estem i en el temps on som, que com diu Marti Pol, es el nostre, l’únic que tenim i que per tant hem de viure’l positiva i intensament.

  El Penedès es una comarca molt important en el sector vitivinícola, que a més contribueix d’una manera molt important a l’economia del país i per tant de moltes persones.

  Aquest sector, com tots els que depenen en major o menor grau d’HORECA (hosteleria restauració càtering), estan patint els efectes de la COVID, tant en el que fa referència al consum intern, com al derivat del turisme (https://www2.deloitte.com/es/es/pages/about-deloitte/topics/impacto-covid-19.html) i també com tots els lligats a un territori, ho esta respecte del canvi climàtic (https://elcargol.com/entrevistes/3564-entrevista-a-robert-save-l-aposta-per-un-penedes-sostenible-i-saludable-es-complicada).

  Aquesta situació ens te que permetre valorar el que fem i plantejar si s’escau, que penso que si, opcions i estratègies noves, per tal de poder refermar aquest sector en el segle XXI.

  Es disposa de projeccions climàtiques  fiables, que permeten veure els millors llocs per seguir produint en quantitat i qualitat adients, tot adaptant l’agronomia a la realitat, seguint el coneixement, no la tradició. Es te a l’abast nou material vegetal, per adaptar-se i si es volgudament adient, fer altre raïm i vi. Es coneix  be al sector i als consumidors, lo qual es important per mantenir productes, desenvolupar-ne de nous i generar co productes, la base de l’economia circular, la reducció del malbaratament i l’increment en l’ús eficient d’aigua, energia...

  En paral·lel i proximitat, es compta amb institucions preparades i disposades a treballar aplegades amb el sector, amb el territori, per anar més enllà amb seguretat, seguint les directrius UE (Green Deal, farm to Fork, nova reforma de la PAC) i del més estricte sentit comú.

  Es coneix el camí, als companys de viatge, potser es el moment de posar-nos-hi, el temps vola i tant sols el treball conjunt, genera sinergies que permeten córrer tant com ell.

  Aquest tipus d’organització de la responsabilitat, te la capacitat de mantenir i generar empreses, economia, població, paisatge, cultura...., es dir de fer un Penedès viu i actiu ara i en el futur.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 23
  Desideri

  Divendres dia 24
  Maria Auxiliadora, Vicenç, Susanna, Genadi

  Dissabte dia 25
  Beda, Maria-Magdalena

  Diumenge dia 26
  Felip Neri, Eleuteri, Zacaries

  Dilluns dia 27
  Agustí, Juli, Berenguer

  Dimarts dia 28
  Germà, Emili, Maria-Anna

  Dimecres dia 29
  Just

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com