Cal fer pel futur del Penedès

La COVID segueix, sota un descontrol controlat en els aspectes sanitaris, tanmateix, potser es podria invertir la frase en quant a l’economia, en el que es refereix al present, ja que la sensació respecte del futur, es que aquest s’afronta amb moltes vegades en molts llocs, plantejant, que aquest serà quelcom positiu igual o molt semblant al passat.

El futur, el que es dibuixa des de avui mateix, segons tots els indicis, serà molt diferent al que estàvem acostumats i per tant caldrà repensar que fer en el lloc on estem i en el temps on som, que com diu Marti Pol, es el nostre, l’únic que tenim i que per tant hem de viure’l positiva i intensament.

El Penedès es una comarca molt important en el sector vitivinícola, que a més contribueix d’una manera molt important a l’economia del país i per tant de moltes persones.

Aquest sector, com tots els que depenen en major o menor grau d’HORECA (hosteleria restauració càtering), estan patint els efectes de la COVID, tant en el que fa referència al consum intern, com al derivat del turisme (https://www2.deloitte.com/es/es/pages/about-deloitte/topics/impacto-covid-19.html) i també com tots els lligats a un territori, ho esta respecte del canvi climàtic (https://elcargol.com/entrevistes/3564-entrevista-a-robert-save-l-aposta-per-un-penedes-sostenible-i-saludable-es-complicada).

Aquesta situació ens te que permetre valorar el que fem i plantejar si s’escau, que penso que si, opcions i estratègies noves, per tal de poder refermar aquest sector en el segle XXI.

Es disposa de projeccions climàtiques  fiables, que permeten veure els millors llocs per seguir produint en quantitat i qualitat adients, tot adaptant l’agronomia a la realitat, seguint el coneixement, no la tradició. Es te a l’abast nou material vegetal, per adaptar-se i si es volgudament adient, fer altre raïm i vi. Es coneix  be al sector i als consumidors, lo qual es important per mantenir productes, desenvolupar-ne de nous i generar co productes, la base de l’economia circular, la reducció del malbaratament i l’increment en l’ús eficient d’aigua, energia...

En paral·lel i proximitat, es compta amb institucions preparades i disposades a treballar aplegades amb el sector, amb el territori, per anar més enllà amb seguretat, seguint les directrius UE (Green Deal, farm to Fork, nova reforma de la PAC) i del més estricte sentit comú.

Es coneix el camí, als companys de viatge, potser es el moment de posar-nos-hi, el temps vola i tant sols el treball conjunt, genera sinergies que permeten córrer tant com ell.

Aquest tipus d’organització de la responsabilitat, te la capacitat de mantenir i generar empreses, economia, població, paisatge, cultura...., es dir de fer un Penedès viu i actiu ara i en el futur.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com