Les vides humanes no valen més per la seva cultura

  Des de l'inici de l'ofensiva d'Israel contra Hamàs, 34.488 palestins han mort i 77.643 han resultat ferits. Aquestes xifres esfereïdores mostren el devastador impacte d'un conflicte que ha perdut de vista el valor essencial de la vida humana. No hi ha justificació que pugui sostenir aquesta destrucció massiva i indiscriminada.

  L'exèrcit israelià va anunciar que 600 dels seus soldats han mort des del 7 d'octubre de 2023, inici de la guerra amb el moviment islamista palestí Hamàs en la Franja de Gaza. Aquestes morts, com la de Nadav Cohen, de 20 anys, de Haifa, que va perdre la vida en acció en el sud de la Franja de Gaza, són tragèdies individuals que s'acumulen en un lament col·lectiu. No obstant això, cal preguntar-se per què la comunitat internacional sovint sembla atorgar més valor a aquestes vides que a les de milers de palestins innocents.

  Un dels arguments freqüents dels pro-israelians és el rebuig cap a certs aspectes culturals i socials de Palestina, com l'ús del vel per part de les dones i la discriminació contra la comunitat LGTBI. És cert que aquestes pràctiques mereixen ser criticades i reformades. Tanmateix, aquests problemes no poden servir de justificació per a la massacre de civils innocents. És especialment dolorós veure com milers de nens moren cada dia en aquest conflicte, nens que no tenen cap incidència en el context polític i cultural en què es troben immersos.

  És intolerable que gran part de la comunitat internacional giri l'esquena a la tragèdia argumentant qüestions culturals mentre milers de persones innocents són atacades. Les vides humanes no valen més per la seva cultura, valen perquè són humanes. La mort d'un nen palestí no és menys tràgica que la d'un nen israelià.

  Aquesta situació recorda, tristament, la narrativa d'Atac als Titans, on els protagonistes són víctimes de forces desmesurades i incontrolables. La deshumanització i la pèrdua de vides innocents enmig d'un conflicte intractable és una constant que es repeteix tant en la ficció com en la realitat.

  És hora de replantejar-se les prioritats i buscar solucions que posin fi a la violència i promoguin la pau i la coexistència. El sofriment de tants innocents no pot continuar sent el preu d'una lluita política. La comunitat internacional ha d'intervenir amb fermesa per assegurar que es respectin els drets humans i que es busquin vies per a una resolució pacífica del conflicte.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.305

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 11
  Benet, Pius I, Olga

  Divendres dia 12
  Abundi, Ignasi, Marciana, Joan Gualbert

  Dissabte dia 13
  Enric, Eusebi, Sara

  Diumenge dia 14
  Camil, Francesc, Adela

  Dilluns dia 15
  Bonaventura, Antíoc

  Dimarts dia 16
  M.D. del Carme, Magdalena

  Dimecres dia 17
  Aleix, Justa, Marcel·lina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com