Família Torres preveu arribar, a principis del 2023, al 50% d'autoconsum energètic en el seu celler de Pacs del Penedès gràcies a l'energia renovable que produirà en les seves pròpies instal·lacions. Als panells solars i la caldera de biomassa que té en funcionament des de fa temps, se sumaran al llarg d'aquest any i principis del vinent, quatre nous projectes fotovoltaics que permetran al celler arribar a aquest 50% d'autarquia energètica.
Família Torres ha completat el primer d'aquests projectes, que s'ha ubicat a la teulada de l'edifici que acull el Centre de Visites, el restaurant El Celleret i el Museu Fundació Família Torres, en l'emblemàtica finca Mas La Plana. Dos altres projectes s'instal·laran també sobre teulades dins del recinte del celler i l'últim ocuparà un terreny proper. A més dels panells fotovoltaics, el celler compta, des del 2012, amb una caldera de biomassa que s'alimenta de sarments, ceps i restes forestals i que contribueix de manera significativa a la seva capacitat d'autogeneració energètica.
Per al celler familiar, les energies renovables autogenerades són clau per combatre el canvi climàtic i aconseguir el seu objectiu de reduir les emissions de CO2 directes i indirectes en un 60% com a mínim el 2030 respecte al 2008 i convertir-se en un celler d'emissions zero netes abans del 2040.
Segons Miguel A. Torres, president de Família Torres i impulsor del programa ambiental Torres & Earth: “hem d'accelerar i intensificar els esforços per reduir les emissions de CO₂ en tots els sectors i a tots els nivells. Estem davant d’una emergència climàtica que ja és irreversible, com ens demostren les onades de calor i els incendis que estem patint a l’Estat espanyol i per tot el sud d'Europa i que succeiran cada vegada amb més freqüència. Cal descarbonitzar l'economia amb urgència i tractar d'adaptar-se a la realitat climàtica que ja ningú pot qüestionar”.