Els millors cellers del Penedès per visitar aquest estiu

Entre les aigües del mar Mediterrani i els cims de la serralada Prelitoral, limitant amb els rius Gaia i Llobregat, s’hi amaga una de les majors joies vinícoles d’Espanya, el Penedès.

Els seus vins blancs i els espumosos, són molt coneguts. Es caracteritzen per la seva textura suau i el seu magnífic equilibri entre acidesa i contingut alcohòlic. Els negres, tot i ser menys coneguts, estan elaborats amb varietats mediterrànies tradicionals que els fan únics, i poden acabar fent especial qualsevol ocasió.

Cada temporada, aquests reputats cellers introdueixen al mercat del nostre país nous vins i experiències. Visitar un celler és una experiència enriquidora i agrada a tot tipus d’intrèpids, des dels que els agrada fer excursions per la natura fins als que són més de visitar un nou casino a Espanya. A continuació et deixem descobrir els cellers més emblemàtics de la comarca.

Codorniu  

Fundat l’any 1551, tenim un dels cellers més emblemàtics de la comarca situat a Sant Sadurní d’Anoia. El 1659, amb l’enllaç de la pubilla de Codorniu i Miquel Raventós, es van unir dues sagues de viticultors. ­

Els hereus de la casa passen a dir-se Raventós, però es manté el cognom de l’Anna Codorniu, com a nom d’una marca que obtindria posteriorment un prestigi mundial fins al dia d'avui.

El 1872, Josep Raventós reorienta el negoci i elabora la primera ampolla de vi espumosa aplicant un mètode tradicional combinant les varietats del Penedès: xarel·lo, macabeu i parellada.  Codorniu permet visites guiades que et faran descobrir un dels cellers de cava més famosos del món.

Cellers Avgvstvs Forvm  

Al Vendrell, al costat del mar, hi trobem aquest magnífic celler fundat l’any 1982. Tracta d’una petita bodega familiar que a més d’alguns dels seus vins més clàssics com l’Augustus Ull de Llebre o el Malvàcia Sitges, també elaboren alguns vinagres anomenats Forvm. A més, al seu celler hi podreu descobrir activitats tant per grans com per als més menuts. Aquest sens dubte, és un dels cellers més peculiars per visitar.

Celler Can Marlès  

Can Marlès és un complex enoturístic que comprèn vinyes, muntanyes i boscos. És 100% ecològic i és l’únic celler d’aquestes característiques de tot el Baix Penedès. Elabora quatre vins monovarietals i un espumós Clàssic Penedès de les varietats tempranillo, syrah, chardonnay i sauvignon blanc. Entre altres activitats, ofereixen la proximitat dels fogons de la sala de tasts, rutes a cavall i tasts de vins al Castell del Montmell. Una gran opció per relaxar-se!

Celler Torre del Veguer 

Una bodega familiar de producció artesanal a Sant Pere de Ribes. La seva masia va ser construïda el 1359, tot i que s’hi ha anat afegint noves instal·lacions, segueix mantenint el seu aspecte clàssic. Elaboren vins a partir de varietats autòctones del Garraf, i de fet des del 2016, són vinyes 100% ecològiques. Cal remarcar que el seu vi va ser premiat amb una medalla d’or l’any 1888 a l’Exposició Universal de Barcelona.  

Casa Juvé & Camps  

Juvé & Camps, inicia la seva trajectòria el 1796, un clàssic del cava i una bodega centenària que no passa desapercebuda quan parlem d’enoturisme. Els seus caves, frescos, vibrants i amb un final llarg que conviden a repetir,  i elaborats principalment amb flor de most de raïm macabeu, xarel·lo i parellada, sens dubte una gran opció.

El Cava Gran Reserva Brut Nature, un dels seus clàssics que inicialment era destinat al consum exclusiu de la família Juvé, i que ara és el més venut del món.  

Conclusió  

Com hem pogut conèixer anteriorment, la D.O. Penedès ofereix infinitat d’opcions, algunes més clàssiques i altres més ecològiques, però al cap i a la fi són grans cellers del nostre país que, si som amants del vi i el Cava, estem obligats a visitar-los almenys una vegada a la vida.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com