el cargol

Magazín del Penedès

Vins i Caves

La majoria dels assistents al Vijazz prefereixen el vi blanc però elles es decanten pels escumosos i ells pel vi negre

 

L’empresa d’opinió pública, The Watsons, va enquestar 550 persones durant el Vijazz 2018 per conèixer els gustos i les preferències del públic i poder atorgar els seus guardons als vins i caves de preferència pels assistents. De l'enquesta s'extreu que la majoria de visitants prefereix el vi blanc, les dones es decanten pel vi escumós i els homes pel vi negre.

Pel que fa als vins que més vots van rebre per part del públic, va resultar com a preferit de vi blanc el Freyé de Domènech Muntaner. El celler Torelló va ser escollit per tenir el millor vi rosat, Petjades, i la bodega Loxarel pel seu vi negre, A Pèl. En la categoria d’escumosos, va rebre més vots el Brut Rosat de Rexach Baqués.

La majoria del públic assistent al Vijazz va decantar-se pel vi blanc, amb un 45% del total de les valoracions. Després, les preferències continuaven amb el vi escumós, rebent un 22% dels vots, el vi rosat un 13% i per últim, el vi negre un 4%. El 16% restant va optar pel cupatge.

Per gèneres, ells prefereixen el vi negre (9 de cada 10), mentre que 7 de cada 10 dones s’estimen més els vins escumosos. Respecte al vi blanc i rosat no s’aprecien diferències significatives.

Quant al nombre de consumicions que tenia previst fer el públic, més de la meitat va afirmar que faria un màxim de tres copes i, tres de cada deu, entre tres i cinc consumicions.

L’enquesta de The Watsons també va aprofundir en els hàbits de consum del públic assistent. Va establir que el 40% de persones compren vi normalment al supermercat i el 60% es gasten usualment entre 5 i 10 euros per ampolla, el 17% va afirmar que se’n gasta menys de 5 i el 23% entre 10 i 15 euros. Pel que fa a la resta de llocs de compra de vi, el 37% va dir que l’adquiria a botigues especialitzades, el 22% a cellers i només un 1% a través d’internet.

Per últim, l’empresa demanava als assistents que diguessin de 0 a 100 quant d’acord estaven amb l’afirmació “el vi em fa feliç”. La puntuació mitjana obtinguda entre les 550 enquestes realitzades va ser de 77%.

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1005

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 13
Joan Crisòstom, Felip

Divendres dia 14
Crescenci, Eutimi, Ròsula

Dissabte dia 15
M.D. dels Dolors, Nicomedes

Diumenge dia 16
Corneli, Cebrià, Edita

Dilluns dia 17
Robert Bel·larmino, Coloma, Ariadna

Dimarts dia 18
Sofia, Irene, Ferriol

Dimecres dia 19
Gener, Maria de Cervelló