el cargol

Magazín del Penedès

Vins i Caves

La majoria dels assistents al Vijazz prefereixen el vi blanc però elles es decanten pels escumosos i ells pel vi negre

 

L’empresa d’opinió pública, The Watsons, va enquestar 550 persones durant el Vijazz 2018 per conèixer els gustos i les preferències del públic i poder atorgar els seus guardons als vins i caves de preferència pels assistents. De l'enquesta s'extreu que la majoria de visitants prefereix el vi blanc, les dones es decanten pel vi escumós i els homes pel vi negre.

Pel que fa als vins que més vots van rebre per part del públic, va resultar com a preferit de vi blanc el Freyé de Domènech Muntaner. El celler Torelló va ser escollit per tenir el millor vi rosat, Petjades, i la bodega Loxarel pel seu vi negre, A Pèl. En la categoria d’escumosos, va rebre més vots el Brut Rosat de Rexach Baqués.

La majoria del públic assistent al Vijazz va decantar-se pel vi blanc, amb un 45% del total de les valoracions. Després, les preferències continuaven amb el vi escumós, rebent un 22% dels vots, el vi rosat un 13% i per últim, el vi negre un 4%. El 16% restant va optar pel cupatge.

Per gèneres, ells prefereixen el vi negre (9 de cada 10), mentre que 7 de cada 10 dones s’estimen més els vins escumosos. Respecte al vi blanc i rosat no s’aprecien diferències significatives.

Quant al nombre de consumicions que tenia previst fer el públic, més de la meitat va afirmar que faria un màxim de tres copes i, tres de cada deu, entre tres i cinc consumicions.

L’enquesta de The Watsons també va aprofundir en els hàbits de consum del públic assistent. Va establir que el 40% de persones compren vi normalment al supermercat i el 60% es gasten usualment entre 5 i 10 euros per ampolla, el 17% va afirmar que se’n gasta menys de 5 i el 23% entre 10 i 15 euros. Pel que fa a la resta de llocs de compra de vi, el 37% va dir que l’adquiria a botigues especialitzades, el 22% a cellers i només un 1% a través d’internet.

Per últim, l’empresa demanava als assistents que diguessin de 0 a 100 quant d’acord estaven amb l’afirmació “el vi em fa feliç”. La puntuació mitjana obtinguda entre les 550 enquestes realitzades va ser de 77%.

0
0
0
s2smodern

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1014

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 15
Eugeni, Leopold


Divendres dia 16
Margarida d’Escòcia, Edmon, Gertrudis


Dissabte dia 17
Gregori, Victorià, Iscle


Diumenge dia 18
Aureli, Romà


Dilluns dia 19
Crispí, Faust, Abdies


Dimarts dia 20
Octavi, Benigne, Silva


Dimecres dia 21
Gelasi, Honori, Esteve