El Ball de Diables i els Cercolets de Vilafranca estrenaran vestuari per Festa Major

  Cada dos anys aproximadament s'intenta renovar el vestuari dels balls de la Festa Major de Vilafranca, ja que amb el temps es desgasta i es va fent malbé. Enguany s'han reformulat els vestits dels Diables i dels Cercolets.

  El projecte de renovació dels vestits dels Diables es va iniciar el 2019 i s'ha anat executant per fases, donat que comporta molta feina i el pressupost és força elevat, així que "no es podia assumir de cop", segons explicava la tècnica de Cultura, Lidia Romeu. La primera fase del projecte ha consistit en l'adquisició del teixit de les capes, que és molt costós perquè ha de protegir del foc. La segona fase s'ha centrat en la confecció dels vestits, a càrrec de la dissenyadora i actual pregonera, Blanca Ferré. En la tercera fase s’han pintat artesanalment les capes.

  En total s'han renovat les 24 capes dels diables i els vestits, que no es modificaven des del 2008. S’ha aprofitat per actualitzar-los i efectuar el canvi d'alguns elements. Per exemple, a partir d'ara portaran un vestit d'una sola peça, és a dir una granota, en comptes de pantalons i casaca. D'aquesta manera, la vestimenta serà més semblant a la tradicional. També s'han renovat els vestits de l'àngel i del pelegrí, així com els barrets del Llucifer i de la Diablessa.

  Pel que fa als Cercolets, que feia temps que demanaven un canvi de vestuari, es modificarà el color dels vestits i alguns complements, segons avançava la tècnica de Cultura. El disseny del vestuari també ha anat a càrrec de la Blanca Ferré, tot i que de la confecció se n'ha encarregat l'Alba Gabarró.

  Els dos balls ensenyaran públicament el nou vestuari en un acte obert, el 23 d'agost davant del Palau Baltà, després dels Goigs. Serà en aquest moment quan es desvetllaran els nous dissenys.

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Eloi, Naüm, Natàlia
  Divendres dia 2
  Silvà, Bibiana, Elisa
  Dissabte dia 3
  Franesc-Xavier, Cassià
  Diumenge dia 4
  Joan, Bàrara, Bernat, Ada
  Dilluns dia 5
  Dalmau, Guerau, Crispina
  Dimarts dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la
  Dimecres dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara
  Dijous dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com