Se suprimiran les moreres en males condicions als carrers Santa Clara i Igualada

El proper dilluns 30 de gener està previst que s’iniciïn els treballs de retirada de 15 exemplars de morera dels carrers Santa Clara i Igualada, que pel seu estat, poden produir problemes de seguretat als vianants.  

L’eix que conformen aquests dos carrers és un important itinerari de connexió per a vianants directe des del barri de l’Espirall al Centre. Disposa d’unes voreres de 2,4m d’amplada mitjana amb algun tram més estret. En aquests dos carrers hi ha plantades moreres als dos costats del vial. Són arbres de fulla caduca i a l’estiu presenten una densa vegetació que a la nit dificulta en alguns trams del carrer la penetració de l’enllumenat públic, ja que generen algunes zones poc il·luminades on l’arbre és massa proper a la llumenera. Per altra banda, en algunes d’aquestes moreres s’hi ha detectat fongs i presència de malalties diverses que les debiliten progressivament.

A partir d’aquest dilluns, l’Ajuntament retirarà només els arbres indispensables amb la finalitat de millorar la seguretat per als vianants. S’han seleccionat els exemplars que, per proximitat amb les llumeneres existents, impedeixen que aquestes reparteixin homogèniament l’enllumenat públic, i amb la retirada s’evitarà que quedin trams excessivament foscos i insegurs per als vianants a la nit. També es retiraran alguns exemplars en males condicions per causa de diverses patologies, que estan dèbils i podrien comportar també un perill potencial de trencament de branques per persones i vehicles.

Aquesta actuació es complementarà en breu amb la substitució de les llumeneres existents  d’aquests dos carrers que passaran a ser del tipus led, més potents i amb una llum més blanca, que juntament amb la retirada de les moreres, millorarà substancialment l’enllumenat i seguretat per als vianants en aquest eix estratègic de connexió entre barris.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com