el cargol

Magazín del Penedès

Societat

El segon CAP de Vilafranca del Penedès s'obre amb bones impressions

El nou CAP de Vilafranca, Vilafranca Nord, obre avui les seves portes a l’atenció a l’usuari. Dissabte va tenir lloc una jornada de portes obertes amb l’objectiu que els usuaris d’aquest nou CAP poguessin visitar-lo i conèixer els serveis que, a partir d’avui, i de manera progressiva en els propers mesos, restaran instal·lats definitivament en aquest nou centre.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Salut, Anna Doblas, acompanyats d’altres regidors de govern: Aureli Ruiz, Joan Manel Montfort i Raimon Gusi, van visitar les noves instal·lacions i conèixer de primera mà les impressions dels ciutadans que van assistir a la jornada de portes obertes. Segons l’alcalde, “la impressió de la gent que està visitant el centre és molt bona. Podem dir que Vilafranca a partir d’avui disposarà d’un millor servei sanitari que ahir.” Pel que fa a les possibles demandes d’usuaris, l’alcalde va insistir “que seran totes ateses i escoltades per l’equip directiu sanitari. També s’analitzaran casos particulars que ho demanin, subjectes a possibles canvis. Demanem paciència a l’usuari, ja que qualsevol canvi necessita d’un temps d’adaptació.”

L’alcalde Pere Regull va mostrar la seva satisfacció per poder assistir a l’obertura del nou CAP, ja que “el CAP del centre patia d’una gran saturació que afectava també el nivell d’atenció a l’usuari. Amb aquest nou centre el pacient guanya amb servei i atenció.”

El nou centre ha estat creat per millorar l'accessibilitat als serveis d'atenció primària atès el creixement de la població en els darrers anys.

El nou centre d'atenció primària, gestionat per l'Institut Català de la Salut (ICS), comptarà amb un equip d'atenció primària (EAP Vilafranca del Penedès 2) i atendrà unes 20.000 persones del municipi.

Es prestarà serveis d'atenció sanitària integral, amb activitats preventives i d'educació sanitària, seguiment de les malalties cròniques i programes d'atenció domiciliària.

El nou CAP, un dels més grans de Catalunya, compta amb una superfície construïda de 5.732,16 m2. L'import total de la inversió ha estat de 7.046.909€, distribuïts en 6.406.909€ de l'obra i 640.000€ de l'equipament.

A la jornada de portes obertes, també va assistir l’equip directiu del nou CAP, la directora del sector sanitari del Catsalut a l’Alt Penedès i Garraf, Núria Puig, i el secretari de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Joan Puigdollers.

0
0
0
s2smodern

Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre

La regidora de Turisme, Benestar Social, Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, va ser nomenada alcaldessa accidental el passat divendres. L’alcalde Pere  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1010

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Lluc, Just, Trifònia

Divendres dia 19
Pau de la Creu, Laura

Dissabte dia 20
Andreu, Artemi, Irene

Diumenge dia 21
Úrsula, Caius, Celina

Dilluns dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Dimarts dia 23
Servand, Germà, Oda

Dimecres dia 24
Antoni-Maria Claret