el cargol

Magazín del Penedès

Societat

A Vilafranca el nou curs escolar va començar amb gairebé 7.000 alumnes

A Vilafranca, el nou curs escolar va començar amb un total de 6.972 alumnes, 132 més que el curs passat. D'aquest total 1.331 són d'educació infantil de segon cicle, 3.032 de primària i 2.609 d'educació secundària obligatòria. 4.557 alumnes estan escolaritzats en centres de titularitat pública i 2.415 ho estan en centres concertats. Aquestes dades d'alumnat matriculat no són definitives, perquè caldrà ajustar-les amb les baixes que s'han anat produint durant els darrers mesos i que es constaten un cop iniciat el curs escolar. 

A Vilafranca hi ha 10 escoles d'educació infantil i primària, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres privats concertats. Hi ha 257 aules en funcionament: 55 a segon cicle d'educació infantil, 117 a educació primària i 85 a ESO. Vilafranca també disposa del centre d'educació especial Delta Espiga, que atén infants que presenten necessitats educatives especials. 

Pel que fa a la matrícula, respecte al curs passat, el nombre de grups de P3 s'ha incrementat de 18 a 19 i el de grups de 1r d'ESO s'ha mantingut en 22. Un 90,5% de les preinscripcions de P3 han pogut accedir al centre que demanaven en primer opció, i el 99,8% en alguna de les opcions sol·licitades. Pel que fa a 1r d'ESO, el 94,7% obtenen el centre que demanaven en primera opció, i un 99,6% en alguna opció sol·licitada. 

Pel que fa a l'educació infantil de primer cicle, el curs ha començat amb una oferta global aproximada de 470 places, de les quals 309 són de titularitat municipal i la resta és privada. Les 4 llars municipals d'infants han iniciat el curs amb normalitat i amb un 100% de les places cobertes el passat 5 de setembre. En aquests moments, l'oferta de titularitat pública representa aproximadament un 65% del total de l'oferta a Vilafranca. 

La novetat més destacada de l'inici del curs escolar 2018-2019 a Vilafranca, és l'estrena del nou edifici de l'Institut Nou de Vilafranca, amb 4 línies d'ESO i 3 de batxillerat.
Com a novetat, enguany també s'ha incrementat l'oferta d'ensenyaments post-obligatoris amb un nou cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistències turístiquesespecialitzat en enoturisme i en modalitat DUAL. 

A l'estiu han culminat tot un seguit de tasques de manteniment i millora en escoles i llars d'infants al llarg de tot el curs per un import global aproximat de 150.000 euros. Les millores que s'han dut a terme s'han prioritzat seguint criteris de seguretat i eficiència energètica. 

L'Ajuntament de Vilafranca impulsa programes de suport a l'escolarització per garantir el dret a la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Destaca el programa d'ajuts a l'escolarització, amb 1.781 sol·licituds presentades, de les quals obtindran l'ajut 1.348 (aproximadament un 24% del total de la població escolar de la vila entre P3 i 4t d'ESO que hi està empadronada i escolaritzada). Els centres educatius participen de manera activa en la revisió i actualització de dades i s'ocupen de la certificació de les activitats de l'alumnat i la distribució dels ajuts. 

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1005

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 13
Joan Crisòstom, Felip

Divendres dia 14
Crescenci, Eutimi, Ròsula

Dissabte dia 15
M.D. dels Dolors, Nicomedes

Diumenge dia 16
Corneli, Cebrià, Edita

Dilluns dia 17
Robert Bel·larmino, Coloma, Ariadna

Dimarts dia 18
Sofia, Irene, Ferriol

Dimecres dia 19
Gener, Maria de Cervelló