el cargol

Magazín del Penedès

Societat

A Vilafranca el nou curs escolar va començar amb gairebé 7.000 alumnes

A Vilafranca, el nou curs escolar va començar amb un total de 6.972 alumnes, 132 més que el curs passat. D'aquest total 1.331 són d'educació infantil de segon cicle, 3.032 de primària i 2.609 d'educació secundària obligatòria. 4.557 alumnes estan escolaritzats en centres de titularitat pública i 2.415 ho estan en centres concertats. Aquestes dades d'alumnat matriculat no són definitives, perquè caldrà ajustar-les amb les baixes que s'han anat produint durant els darrers mesos i que es constaten un cop iniciat el curs escolar. 

A Vilafranca hi ha 10 escoles d'educació infantil i primària, de les quals 6 són centres públics i 4 són centres privats concertats. Hi ha 257 aules en funcionament: 55 a segon cicle d'educació infantil, 117 a educació primària i 85 a ESO. Vilafranca també disposa del centre d'educació especial Delta Espiga, que atén infants que presenten necessitats educatives especials. 

Pel que fa a la matrícula, respecte al curs passat, el nombre de grups de P3 s'ha incrementat de 18 a 19 i el de grups de 1r d'ESO s'ha mantingut en 22. Un 90,5% de les preinscripcions de P3 han pogut accedir al centre que demanaven en primer opció, i el 99,8% en alguna de les opcions sol·licitades. Pel que fa a 1r d'ESO, el 94,7% obtenen el centre que demanaven en primera opció, i un 99,6% en alguna opció sol·licitada. 

Pel que fa a l'educació infantil de primer cicle, el curs ha començat amb una oferta global aproximada de 470 places, de les quals 309 són de titularitat municipal i la resta és privada. Les 4 llars municipals d'infants han iniciat el curs amb normalitat i amb un 100% de les places cobertes el passat 5 de setembre. En aquests moments, l'oferta de titularitat pública representa aproximadament un 65% del total de l'oferta a Vilafranca. 

La novetat més destacada de l'inici del curs escolar 2018-2019 a Vilafranca, és l'estrena del nou edifici de l'Institut Nou de Vilafranca, amb 4 línies d'ESO i 3 de batxillerat.
Com a novetat, enguany també s'ha incrementat l'oferta d'ensenyaments post-obligatoris amb un nou cicle formatiu de grau superior de Guia, informació i assistències turístiquesespecialitzat en enoturisme i en modalitat DUAL. 

A l'estiu han culminat tot un seguit de tasques de manteniment i millora en escoles i llars d'infants al llarg de tot el curs per un import global aproximat de 150.000 euros. Les millores que s'han dut a terme s'han prioritzat seguint criteris de seguretat i eficiència energètica. 

L'Ajuntament de Vilafranca impulsa programes de suport a l'escolarització per garantir el dret a la igualtat d'oportunitats i la cohesió social. Destaca el programa d'ajuts a l'escolarització, amb 1.781 sol·licituds presentades, de les quals obtindran l'ajut 1.348 (aproximadament un 24% del total de la població escolar de la vila entre P3 i 4t d'ESO que hi està empadronada i escolaritzada). Els centres educatius participen de manera activa en la revisió i actualització de dades i s'ocupen de la certificació de les activitats de l'alumnat i la distribució dels ajuts. 

0
0
0
s2smodern

Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès
En marxa la 28a Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès

El 14 d'octubre es va estrenar la primera obra de la Roda de Teatre Amateur de l'Alt Penedès amb l’obra Dos embolics i una recomanació del grup Pa amb xocolata a Cal Rubió. Enguany, l'estren [ ... ]

Llegir més
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1014

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 15
Eugeni, Leopold


Divendres dia 16
Margarida d’Escòcia, Edmon, Gertrudis


Dissabte dia 17
Gregori, Victorià, Iscle


Diumenge dia 18
Aureli, Romà


Dilluns dia 19
Crispí, Faust, Abdies


Dimarts dia 20
Octavi, Benigne, Silva


Dimecres dia 21
Gelasi, Honori, Esteve