el cargol

Magazín del Penedès

Societat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, visita la rehabilitació del parc de bombers de Vilafranca, que s'ha ampliat uns 300m2

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha visitat aquest matí la reforma i ampliació del parc de bombers de Vilafranca del Penedès, acompanyat de l'alcalde Pere Regull i el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), Juli Gendrau. Les instal·lacions van quedar malmeses l'abril del 2016 quan es va esfondrar parcialment el sostre, moment en què els bombers del parc van reivindicar la urgència d'una reforma, pendent des de feia anys.

Amb les obres l'edifici s’ha ampliat uns 300 m2. S'han construït tres espais nous per a zona de descans i una aula de formació, s'ha reformat l'àrea de la cuina i s'ha creat un tercer espai que inclou els nous sanitaris masculins. Alhora, aquesta reforma ha permès encabir uns vestidors masculins i uns altres de femenins, la cambra de neteja, el control i els despatxos. També s'ha redistribuït els espais existents i s'ha ampliat la zona del gimnàs. En conjunt, s'hi ha invertit més de 712.000 euros.

El director general de DGPEIS, Juli Gendrau, ha explicat que encara s'ha de rehabilitar la zona de cotxeres, una altra de les reclamacions d'aquest parc, però ha admès que encara no saben "quan es podrà fer". En aquest sentit, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha reconegut que aquesta rehabilitació està pendent, però ha volgut posar en valor "l'esforç fet" i el compliment del pla estratègic del cos, que representa una inversió de més de 200 milions d'euros fins el 2022.

Forn ha admès que amb la crisi va haver diversos equipaments que es van veure afectats, ja que "no hi havia inversió", però aquest nou pla pretén recuperar infraestructures i renovar tant el material com el personal. "Tot això són els mínims necessaris pel cos de bombers", ja que "no sempre les condicions han estat les òptimes però amb aquest pla estratègic podrem tirar endavant amb unes condicions dignes", ha afegit el conseller.

Els Bombers reforcen el seguiment dels 'post-incendis' amb un assessorament directe a les persones afectades

Els Bombers de la Generalitat assessoraran les persones que hagin patit un incendi al seu habitatge per a la recuperació de la normalitat després del sinistre. El Departament d'Interior ha presentat aquest dimecres el projecte 'Post-incendi' des del parc de bombers de Vilafranca del Penedès, aprofitant la visita a les instal·lacions recentment reformades. Es tracta d'una nova eina amb la qual el cos vol ajudar a donar els primers passos quan es pateix un incendi en un habitatge. Entre les recomanacions, destaquen què cal fer abans de tornar a entrar al lloc sinistrat, valorar l'estat de salut de les persones que hi viuen, o quins tràmits han de seguir amb la companyia asseguradora. El projecte ha començat ja aplicar-se a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf, per després estendre's a la resta de Catalunya.

El director general de DGPEIS, Juli Gendrau, ha destacat que la nova campanya ha nascut de la necessitat de poder mantenir contacte amb el propietari afectat per un incendi per poder informar-lo de quina ha estat l'actuació que hi han fet els Bombers.

Per resoldre aquest buit, els Bombers distribuiran ara díptics i cartells amb els passos a seguir després del sinistre. Els bombers consideren que aquesta nova tasca els donarà un "plus de qualitat" a la seva intervenció, ja que després del sinistre normalment l'afectat es troba en "estat de xoc" i "no rep tota la informació com caldria".

Al mateix temps, els Bombers també col·locaran una etiqueta adhesiva on s'explicarà el servei i les actuacions que s'han realitzat. També s'entregarà un document de traspàs d'informació del sinistre que servirà com a comprovant conforme la persona afectada ha rebut tota la informació necessària per part dels Bombers per garantir la seguretat de l'habitatge incendiat.

0
0
0
s2smodern

Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre

La regidora de Turisme, Benestar Social, Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, va ser nomenada alcaldessa accidental el passat divendres. L’alcalde Pere  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1010

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Lluc, Just, Trifònia

Divendres dia 19
Pau de la Creu, Laura

Dissabte dia 20
Andreu, Artemi, Irene

Diumenge dia 21
Úrsula, Caius, Celina

Dilluns dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Dimarts dia 23
Servand, Germà, Oda

Dimecres dia 24
Antoni-Maria Claret