el cargol

Magazín del Penedès

Societat

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, visita la rehabilitació del parc de bombers de Vilafranca, que s'ha ampliat uns 300m2

El conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha visitat aquest matí la reforma i ampliació del parc de bombers de Vilafranca del Penedès, acompanyat de l'alcalde Pere Regull i el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments (DGPEIS), Juli Gendrau. Les instal·lacions van quedar malmeses l'abril del 2016 quan es va esfondrar parcialment el sostre, moment en què els bombers del parc van reivindicar la urgència d'una reforma, pendent des de feia anys.

Amb les obres l'edifici s’ha ampliat uns 300 m2. S'han construït tres espais nous per a zona de descans i una aula de formació, s'ha reformat l'àrea de la cuina i s'ha creat un tercer espai que inclou els nous sanitaris masculins. Alhora, aquesta reforma ha permès encabir uns vestidors masculins i uns altres de femenins, la cambra de neteja, el control i els despatxos. També s'ha redistribuït els espais existents i s'ha ampliat la zona del gimnàs. En conjunt, s'hi ha invertit més de 712.000 euros.

El director general de DGPEIS, Juli Gendrau, ha explicat que encara s'ha de rehabilitar la zona de cotxeres, una altra de les reclamacions d'aquest parc, però ha admès que encara no saben "quan es podrà fer". En aquest sentit, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha reconegut que aquesta rehabilitació està pendent, però ha volgut posar en valor "l'esforç fet" i el compliment del pla estratègic del cos, que representa una inversió de més de 200 milions d'euros fins el 2022.

Forn ha admès que amb la crisi va haver diversos equipaments que es van veure afectats, ja que "no hi havia inversió", però aquest nou pla pretén recuperar infraestructures i renovar tant el material com el personal. "Tot això són els mínims necessaris pel cos de bombers", ja que "no sempre les condicions han estat les òptimes però amb aquest pla estratègic podrem tirar endavant amb unes condicions dignes", ha afegit el conseller.

Els Bombers reforcen el seguiment dels 'post-incendis' amb un assessorament directe a les persones afectades

Els Bombers de la Generalitat assessoraran les persones que hagin patit un incendi al seu habitatge per a la recuperació de la normalitat després del sinistre. El Departament d'Interior ha presentat aquest dimecres el projecte 'Post-incendi' des del parc de bombers de Vilafranca del Penedès, aprofitant la visita a les instal·lacions recentment reformades. Es tracta d'una nova eina amb la qual el cos vol ajudar a donar els primers passos quan es pateix un incendi en un habitatge. Entre les recomanacions, destaquen què cal fer abans de tornar a entrar al lloc sinistrat, valorar l'estat de salut de les persones que hi viuen, o quins tràmits han de seguir amb la companyia asseguradora. El projecte ha començat ja aplicar-se a les comarques de l'Alt i el Baix Penedès i el Garraf, per després estendre's a la resta de Catalunya.

El director general de DGPEIS, Juli Gendrau, ha destacat que la nova campanya ha nascut de la necessitat de poder mantenir contacte amb el propietari afectat per un incendi per poder informar-lo de quina ha estat l'actuació que hi han fet els Bombers.

Per resoldre aquest buit, els Bombers distribuiran ara díptics i cartells amb els passos a seguir després del sinistre. Els bombers consideren que aquesta nova tasca els donarà un "plus de qualitat" a la seva intervenció, ja que després del sinistre normalment l'afectat es troba en "estat de xoc" i "no rep tota la informació com caldria".

Al mateix temps, els Bombers també col·locaran una etiqueta adhesiva on s'explicarà el servei i les actuacions que s'han realitzat. També s'entregarà un document de traspàs d'informació del sinistre que servirà com a comprovant conforme la persona afectada ha rebut tota la informació necessària per part dels Bombers per garantir la seguretat de l'habitatge incendiat.

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més
Entra en servei el nou aparcament urbanitzat de davant de l’escola Circell de Moja
Entra en servei el nou aparcament urbanitzat de davant de l’escola Circell de Moja

La setmana passada va entrar en funcionament el nou aparcament urbanitzat situat davant de l’escola Circell de Moja. Els treballs permeten disposar de 105 places en una zona que inclou senyalitzac [ ... ]

Llegir més
Avinyonet i Sant Llorenç d'Hortons acolliran un taller de 'Cuina sense pares' cadascun
Avinyonet i Sant Llorenç d'Hortons acolliran un taller de 'Cuina sense pares' cadascun

La Diputació de Barcelona organitza tallers de Cuina sense pares per tal que joves a partir de 14 anys s’acostin al món culinari a través de receptes saludable si fàcils de dur a terme. Aquest [ ... ]

Llegir més
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona

El cantant de rumba catalana sadurninenc Josep Fajardo "El Chele" presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu tercer disc, Trasnochador. L'acte serà al centre cultural La Teixonera a les 12h.

Llegir més

El Cargol 999-1000

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Eusebi, Pere-Julià, Teodora

Divendres dia 3
Gustau, Lídia, Cira

Dissabte dia 4
Joan-Maria, Perpètua

Diumenge dia 5
M.D. de les Neus, Osvald, Afra

Dilluns dia 6
Just, Pastor, Hormisdes

Dimarts dia 7
Sixt II, Gaietà, Albert

Dimecres dia 8
Domènec, Ciríac

Dijous dia 9
Domicià, Romà, Esteve

Divendres dia 10
Llorenç, Deodat, Astèria

Dissabte dia 11
Clara, Tiburci, Susanna

Diumenge dia 12
Herculà, Hilària

Dilluns dia 13
Poncià, Hipòlit, Cassià, Aurora

Dimarts dia 14
Maximilià-Maria, Eusebi, Anastàsia

Dimecres dia 15
Assumpció de la Mare de Déu

Dijous dia 16
Esteve d’Hongria, Roc, Serena

Divendres dia 17
Jacint, Beatriu, Eusebi

Dissabte dia 18
Agapit, Helena

Diumenge dia 19
Magí, Lluís d’Anjou

Dilluns dia 20
Bernat, Cristòfor, Samuel

Dimarts dia 21
Pius, Privat, Ciríaca

Dimecres dia 22
Timoteu

Dijous dia 23
Rosa de Lima, Felip Benici

El santoral de l'any>