Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

  L'aposta de l'Agroparc Penedès per millorar el corredor ecològic del Torrent de Can Joncoses

  El territori on s'implantarà l'Agroparc Penedès és un paisatge bàsicament agrícola, on les masies i els seus camps son els principals protagonistes, però la topografia marcada pels petits afluents del riu Anoia han definit una geografia accidentada que enriqueix el territori i crea un mosaic agroforestal d'alt valor ecològic i paisatgístic, amb els diferents rius, torrents i rieres com a grans corredors ecològics que vertebren el territori i delimiten el paisatge agrícola.

  El reconeixement del mosaic agroforestal actual i l'estudi de la seva evolució històrica revela com aquests cursos d'aigua estan sempre vinculats a les masses forestals primigènies i als boscs històrics del lloc. El nou Agroparc vol recolzar-se en aquesta geografia primigènia i en la matriu verda existent i reconèixer-les i posar-les en valor per donar resposta i millorar un entorn natural complex.
  L'estudi d'implantació de l'Agroparc comença per un reconeixement dels espais més favorables a Can Joncoses en relació amb el torrent, la massa forestal i la topografia. Des de l'any 2010, el sector de Can Joncoses té un pla parcial aprovat que permet el seu desenvolupament bloquejant el corredor ecològic del Torrent de Can Joncoses. Es tracta d'un corredor ecològic que relaciona la zona de Can Joncoses i la plana de l'Artiga amb el marge Nord de les vies de l'AVE a través d'un gran viaducte que garanteix el pas del torrent i el bosc associat per sota de les vies. La gran infraestructura ferroviària de l'AVE que creua el territori ha reconegut i respectat els diferents corredors ecològics per mantenir l'estructura natural del territori.
  El nostre projecte aposta per alliberar completament el marge dret del torrent i potenciar així la seva condició de corredor ecològic, situant tota l'activitat industrial en el marge esquerre, integrat amb la topografia i amb el curs de l'aigua. Amb aquesta proposta, millorem les condicions actuals del corredor ecològic i minimitzem l'impacte visual des del municipi de Gelida.
  La integració paisatgística de les activitats és la gran virtut i èxit d'aquest projecte que es desenvolupa amb la natura i per a la natura, perquè el futur i l'Agroparc Penedès pensen en verd.

  Joan Batlle, soci i director de R+D+I de Batlleiroig

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.231

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 2
  M.D. de la Candelera, Candela, Corneli

  Divendres dia 3
  Blai, Anscari, Claudina

  Dissabte dia 4
  Andreu, Gilbert, Caterina de Ricci

  Diumenge dia 5
  Àgata, Calamanda

  Dilluns dia 6
  Pau Miki, Pere Baptista, Dorotea, Amand

  Dimarts dia 7
  Ricard, Teodor, Juliana 

  Dimecres dia 8
  Jeroni, Elisenda

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com