Alimentació saludable també durant les festes de Nadal

   

  Amb el Nadal arriben les celebracions al voltant de la taula amb la companyia de familiars i amics. Sovint aquests dinars i sopars solen ser més copiosos i, per tant, més calòrics de l’habitual. Tot i això, i encara que sembli impossible, podem gaudir d’aquestes festes sense perdre els hàbits d’alimentació saludable, però cal tenir en compte algunes recomanacions:

  • És important no abusar dels aperitius, ja aquests acostumen a ser rics en greixos i sal i van acompanyats en molts casos de diferents tipus de salses. No cal que els eliminem, però cal escollir opcions poc salades, sense mantegues i gaudir de l’oli d’oliva, així com evitar, en la mesura del possible, les fritures. Així doncs, cal no abusar-ne i fer racions petites.
  • Els plats tradicionals poden formar part d’una alimentació saludable, tant els canelons de carn (farinaci i proteïna), com el marisc (proteïna), el gall dindi (proteïna), el brou amb galets (farinaci) o la carn d’olla (proteïna). No obstant això, és important que acompanyem aquests plats de vegetals, que ens donaran més sacietat i ens ajudaran a reduir la quantitat que mengem.
  • A l’hora de les postres ens preguntem si hauríem de menjar torrons, neules o La resposta és que si aquests extres els fem en les dates assenyalades podem gaudir-los sempre que no n’abusem. Així doncs, no és recomanable consumir-los cada dia i en cada àpat, ja que són dolços amb una gran quantitat de sucres i els hem de reservar per les dates concretes. La resta de dies acaba l’àpat amb una peça de fruita o un iogurt.
  • Respecte a les begudes alcohòliques, el consum d’aquestes augmenta durant les festes, tant abans, com durant i després dels àpats. En el cas de beure’n, cal fer-ne un consum moderat i sempre són millors les begudes fermentades com el vi, la cervesa o el cava, en lloc de les destil·lades. Tot i això, cal recordar que l’aigua és sempre la millor opció. 

  Molts pensem que saltar-se algun àpat farà que puguem menjar més quantitat en el següent àpat i no és així. És important respectar els 4 o 5 àpats diaris i si hem celebrat un dinar és recomanable fer un sopar lleuger, com una amanida i una truita o verdura i peix a la planxa, i si la celebració ha estat el sopar, doncs fer un dinar lleuger. 

  Finalment, cal tenir present que aquestes recomanacions s’hauran d’adaptar en aquelles persones amb alguna patologia associada.

   

  Dra. Eulàlia Vidal, coordinadora del consell assessor de nutrició i salut d’Ametller Origen

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Eloi, Naüm, Natàlia
  Divendres dia 2
  Silvà, Bibiana, Elisa
  Dissabte dia 3
  Franesc-Xavier, Cassià
  Diumenge dia 4
  Joan, Bàrara, Bernat, Ada
  Dilluns dia 5
  Dalmau, Guerau, Crispina
  Dimarts dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la
  Dimecres dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara
  Dijous dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com