La figa, collita manual i al matí

  Setembre és sinònim de figues, una de les fruites de temporada més apreciades, delicioses i dolces. Qui es pot resistir a aquesta fruita de consistència tova i forma arrodonida o ovalada? Ningú, n’estem segurs! A continuació t’expliquem com les cultivem i quin és el secret perquè siguin tan bones.

  El cultiu de les figues

  Actualment, a Ametller Origen tenim plantades figueres als nostres camps propis de Múrcia, en un total de 39 hectàrees. Concretament, hi cultivem les varietats de Coll de dama, amb la part superior o coll allargat i d’un color més lilós fosc, i la varietat Colar, de color negre i que també dona figaflors, el primer fruit de l’estiu de la figuera.  

   

  Què fa úniques les nostres figues?

  Els nostres pagesos cullen les figues sempre al matí, en concret des de primera hora i, aproximadament, fins a la una del migdia. I ho fan així per evitar les hores de màxima calor, que el que fan és escalfar les figues i estressar-les, de manera que es poden fer malbé. D’altra banda, les cullen manualment una a una, perquè d’aquesta manera i a través del tacte, poden saber quan estan en el seu punt òptim de maduració, més enllà del color i el pes. I és que sempre deixem que la fruita maduri a l’arbre per oferir, en aquest cas, unes figues ben dolces i bones i al punt per al seu consum.

  Un cop collides, les portem al magatzem i revisem que estiguin bé, descartant aquelles que estan menjades o trencades i, posteriorment, les encaixem amb compte, donada la seva delicadesa, per enviar-les directament a botiga en menys de 12 h. D’aquesta manera, ens assegurem que els nostres consumidors gaudeixen d’una figa fresca, dolça i deliciosa i acabada de sortir del camp.

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.306

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 18
  Frederic, Marina

  Divendres dia 19
  Àurea, Símmac

  Dissabte dia 20
  Elies, Pau, Margarida

  Diumenge dia 21
  Llorenç, Daniel, Pràxedes

  Dilluns dia 22
  Maria-Magdalena, Teòfil

  Dimarts dia 23
  Brígida, Bernat, Maria, Gràcia

  Dimecres dia 24
  Víctor, Borís, Cristina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com