A Ametller Origen cultivem els enciams de tota la vida

  Són els reis de qualsevol amanida i, si una cosa bona té aquesta verdura és que la pots trobar durant tot l'any a les nostres botigues. Saps de quina hortalissa parlem? Efectivament, dels enciams.
  Tots els enciams que cultivem provenen de camps propis. En total, tenim 25 hectàrees dedicades al cultiu d'aquesta hortalissa, que anem sembrant en funció de l'època de l'any. Aquest mes de maig, per exemple, tenim dues hectàrees de camps d'enciams al Maresme i al Vallès, concretament a Vilanova del Vallès. Des del moment que els plantem fins que els collim passen entre dos i tres mesos, depenent de la temperatura i les condicions climatològiques, i els anem controlant, regularment, perquè la terra del voltant estigui humida per assegurar-nos que arrelen bé i creixen sans i tendres. 

  Les varietats que actualment tenim plantades són la de fulla de roure verd i fulla de roure vermell, el maravilla i l'enciam llarg. Aquestes varietats són les que tenim durant tot l'any, mentre que el trocadero és una varietat que només tenim a l'hivern. D'altra banda, en funció de l'època de l'any, el cultiu el tenim cobert per protegir-lo de les inclemències meteorològiques, com el fred o la pluja. 

  Recuperem les varietats antigues
  Un dels trets diferencials dels nostres enciams és que treballem amb varietats antigues que s'havien descartat per tenir una post collita molt dolenta. En el nostre cas, podem optar per aquestes varietats antigues, que són més saboroses, perquè collim els enciams sempre a primera hora del dia, quan la temperatura és més baixa, i els enviem en menys de 12 hores a les nostres botigues. Gràcies a l'agilitat i rapidesa en portar el producte del camp a la botiga ens assegurem que són enciams ben frescos i els pots gaudir en el seu punt òptim de sabor.

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 13
  Antoni de Pàdua, Fandila

  Divendres dia 14
  Eliseu, Digna

  Dissabte dia 15
  Benilde, Maria-Miquela, Bernat

  Diumenge dia 16
  Quirze, Ferriol, Ilpidi

  Dilluns dia 17
  Gregori Barbarigo, Emília

  Dimarts dia 18
  Marc, Marina, Ciríac, Paula

  Dimecres dia 19
  Romuald, Gervasi, Aurora

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com