El cap de llista del PP de Vilafranca per a les properes eleccions municipals, Miquel Tarrada, demana a l'Ajuntament que arribi a un acord amb ADIF per acabar les obres del cobriment de la via i renovar l'estació. També "per una qüestió financera perquè l'Ajuntament deu 23,5 milions d'euros per la cobertura del tren, quantitat que té congelada en un compte corrent fins que s'acabin les obres. Tanmateix, d'aquests diners es podrien descomptar 5,3 milions per modificacions del projecte efectuades per ADIF i executades i pagades per l'Ajuntament. Aquest fet, "suposaria que l'Ajuntament podria destinar aquests diners a cobrir altres necessitats".
Segons comentava l'excap de línia de Vilafranca, José Maria Arroyo, l'any 2004 les obres de l'estació de Vilafranca s'estaven fent i s'havia creat una comissió mixta Ajuntament/Foment per fer un seguiment i control de les obres i del conveni de construcció de la llosa de cobertura i l'estació. Aleshores es contemplava el soterrament de les vies de la llosa en tota la seva extensió, rebaixar tota la zona, incloent la del ample ibèric, i la instal·lació de vies que fessin operativa l'estació de cara al futur (entre les quals la via 3 que permetria el canvi de vies). Pel que fa a l'estació de Rodalies, a més dels ascensors i escales mecàniques, estava projectada la millora dels espais, amb l'ampliació de vestíbul i una pérgola sobre la llosa, entre altres elements que permetien assolir "una estació moderna, funcional i integrada en la plaça que quedaria entre l'estació i el carrer Comerç, que eliminava les barreres arquitectòniques".
Tot això, segons Arroyo "es va quedar en no res amb l'arribada de l'administració Zapatero, que va modificar el projecte en tres aspectes: no es va rebaixar la via d'ample ibèric, una part de la llosa no es va fer, i es va reduir la tercera via, fet que obligava els trens a rotar a l'estació de Santa Margarida i els Monjos". L'any 2013 amb el PP de nou al govern espanyol, i de la mà de la diputada sadurninenca Dolors Montserrat, el PP de la comarca va mediar per reprendre el diàleg entre ADIF i l'Ajuntament de Vilafranca.
Les propostes del partit sobre infraestructures ferroviàries són finalitzar la llosa de cobertura de la zona de l'estació i ampliar-la fins al pont de Moja, la reducció de la velocitat dels trens AVE al seu pas per Vilabraca per evitar vibracions i minimitzar l'impacte sònic, passar les actuals rotacions dels trens de Martorell a Vilafranca, fet que permetria un increment del servei de Rodalies amb Barcelona i també la conexió directa amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la parada de regionals a Vilafranca, instal·lar el tercer carril en l'estació central de la Vila perquè els trens AVE S100 puguin parar, habilitar per al trànsit de viatgers el PAET (Puesto de Adelantamiento y Estacionamiento de Trenes) de Vilafranca per prestar el servei de trens AVE, ALVIA i AVANT.