el cargol

Magazín del Penedès

Política

La Generalitat vol consensuar amb la ciutadania el Pla Territorial Parcial del Penedès

El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra; l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull i el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, van presentar ahir l’estat dels treballs de redacció del document d’avanç de proposta del futur Pla Territorial Parcial (PTP) del Penedès. L'objectiu de la jornada va ser principalment "informar al territori i ser transparents en tot moment per consensuar quin tipus de territori volem", segons Lluch.

Fins ara s’han convocat 21 taules de treball i s'analitza des de l’any 2013. Serra anunciava que el document es troba en un primer estadi que ha de donar lloc a un document que posarà sobre la taula diferents opcions que se sotmetran a consulta ciutadana. L’objectiu és que en tot moment la ciutadania sigui partícip del procés i pugui contribuir en millorar o reajustar el seu contingut.

De la mateixa forma, Serra admetia que amb aquesta reunió han volgut “apagar les veus interessades que intenten polemitzar sobre el territori. Això no va de models polítics sinó sobre què volem per les futures generacions”.

Quant a l’estat del PTP, el secretari va voler transmetre als assistents de la presentació que pel que fa a les infraestructures, potser l’apartat que més preocupa al Penedès, es recolliran diverses alternatives de traçat per al pas de la B-40, el Quart Cinturó. Tot i que aquest punt és competència exclusiva del Ministeri de Foment, el Govern català oferirà al territori el marc del Pla territorial parcial per debatre altres possibilitats diferents i consensuar-ne una per elevar-la al Ministeri.

D’altra banda, el president del Consell Comarcal, Albert Lluch, ha demanat més protecció del sòl agrícola del territori. Per aquest motiu, el Departament de TES treballa en la creació d'un sistema d'indicadors que permetran classificar els sòls agrícoles segons el seu valor. L’estudi permetrà conèixer, segons el govern català, quins són els sòls amb més valor agrícola del Penedès i ampliar la seva protecció. Serà el primer cop que es protegiran de forma objectiva els sòls agrícoles, algun dels quals amb un rang assimilable al dels sòls amb valors naturals.

0
0
0
s2smodern

Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre

La regidora de Turisme, Benestar Social, Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, va ser nomenada alcaldessa accidental el passat divendres. L’alcalde Pere  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1010

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Lluc, Just, Trifònia

Divendres dia 19
Pau de la Creu, Laura

Dissabte dia 20
Andreu, Artemi, Irene

Diumenge dia 21
Úrsula, Caius, Celina

Dilluns dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Dimarts dia 23
Servand, Germà, Oda

Dimecres dia 24
Antoni-Maria Claret