ERC inicia la campanya participativa «La República que farem» per bastir el projecte constituent pel nou país

“Som aquí perquè el nou país el construirem des de la base, des dels municipis” amb aquesta declaració d’intencions Mònica Hill, portaveu d’ERC a Vilafranca va donar diumenge la benvinguda als càrrecs electes d’arreu del Penedès a Vilafranca “una vila que volem republicana i compromesa amb el nou país”, i va recordar que els moviments de transformació, com el que viu Catalunya, necessiten “una gran mobilització” que ha de servir per transformar la societat, per construir una democràcia millor a través de la voluntat popular, per construir un societat justa i cohesionada, i per tenir un país transparent i net.

Hill també va destacar els actes de suport a l’alcaldessa de Berga Montse Venturós i a l’ex conseller Francesc Homs "davant la persecució a què estan sent sotmesos pel seu suport a la independència", i va afirmar que «restem a disposició del procés per assegurar que segueix endavant, obeint al poble i responent des del món local, amb unitat i fermesa als impediments i obstacles que interposi l'Estat Espanyol».

#FemRepública
El full de ruta que la majoria independentista del Parlament tira endavant marca que l’any que ve es durà a terme el referèndum per la independència, Lluïsa Llop, presidenta d’ERC Penedès va situar el procés constituent com a punt central dels propers mesos “posem en marxa la campanya més gran de mobilització i participació per bastir els pilars de la República, aquest és un país que el farem entre tots” va explicar. Aquesta campanya es durà a terme amb actes de proximitat i amb debats sectorials.

L’objectiu és que durant els propers mesos a partir de debats i actes sectorials es defineixin tots els àmbits, molts dels quals tal com va explicar Llop «ens afecten al Penedès com les infraestructures que ens trinxen el territori però de les que hi traiem molt poc profit, als recursos assistencials i sanitaris, passant per les polítiques actives d’ocupació o l’educació». Per Llop cal afrontar aquesta oportunitat per «construir un país absolutament diferent a l’estat espanyol, que tingui com a base la justícia social i la radicalitat democràtica».

En aquest sentit la presidenta dels republicans va afegir que «ara que a l’estat el PP i Rajoy tornen a governar gràcies al PSOE, es demostra que no hi ha cap possibilitat per canviar, i que l’únic canvi possible és l’estat català i el procés constituent», i va assumir el compromís de tots els càrrecs electes d’ERC al Penedès per «fer tot el possible per convertir el mandat democràtic de fer la independència en una realitat» i va fer una crida a la mobilització per «guanyar el referèndum i fer un nou país per a tothom».

Suport a l’Assemblea d’Electes per la República
Per la seva banda Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí, va anunciar que tots els regidors i regidores d’Esquerra Republicana al Penedès ja s’han adherit a l’Assemblea d’Electes que promou l’AMI amb l’objectiu “d’estar mobilitzats per defensar el dret de la ciutadania a decidir el seu futur, un futur que des dels municipis treballarem perquè sigui el nou estat català”. Pagès va posar en valor la feina que els republicans fan des dels municipis «transformant i construint societats més justes» i és el que volen per al país ja que «la República és l’única garantia del benestar de la gent, i és això el que ens mou per fer-la realitat». En aquesta línia va concloure que «el municipalisme que representa ERC és cada dia més fort, governem a més municipis i posem a disposició del nou estat aquesta experiència i aquesta manera de fer, propera a la ciutadania, amb rigor i voluntat de transformació per fer un país millor». Properament ERC explicarà els diferents actes que duran a terme amb aquesta campanya. 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com