el cargol

Magazín del Penedès

Política

La CUP reivindica la importància d’una Oficina Local d’Habitatge

La CUP de Vilafranca ha exposat avui en roda de premsa que, ja des dels inicis de la legislatura, “l’habitatge és un eix primordial per nosaltres, ja que la pujada dels preus ha arribat a superar els preus de l’època de la bombolla immobiliària i és un tema que preocupa”.

Per la formació, el municipi té eines que poden pal·liar la situació però cal que s’apliquin mesures efectives. “Nosaltres hem presentat monogràfics que aporten dades d’aquesta problemàtica, però no s’ha actuat en conseqüència”.

De fet, actualment hi ha més de 1.035 habitatges buits a Vilafranca i una demanda enorme, però els preus de lloguer són similars als de Barcelona i es fan pràcticament inassolibles. Segons el document de la CUP Habitatge: un dret com una casa de l’abril de 2017, més del 54% dels joves de Vilafranca no es poden emancipar a causa dels preus elevats i de les poques facilitats que troben, i l’oferta de lloguer que hi ha és només del 19%, fent encara més difícil l’assoliment d’un sostre digne.

És per això que la CUP presentarà una moció per tal que es reobri l’Oficina Local d’Habitatge, que va tancar el 2014 i que es trobava al carrer Banys, a l’actual Òmnium. Segons la CUP, a Vilafranca hi ha diferents organitzacions compleixen les funcions de l’antiga oficina, però no hi ha una ubicació clara i no existeix un equipament únic que ho englobi tot. La CUP considera necessari obrir l’oficina i també crear serveis complementaris, que actualment o bé no existeixen o bé estan desactualitzats, com una pàgina web on es faci una borsa d’habitatge per a totes les persones interessades en llogar un habitatge i per als llogaters i una campanya informativa.

0
0
0
s2smodern

El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona
El cantant sadurninenc “El Chele” presentarà nou disc a Barcelona

El cantant de rumba catalana sadurninenc Josep Fajardo "El Chele" presentarà aquest diumenge a Barcelona el seu tercer disc, Trasnochador. L'acte serà al centre cultural La Teixonera a les 12h.

Llegir més
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador
Eugene Ionesco i Manuel de Pedrolo, aquest dijous a l'Escorxador

  Aquest dijous a les 20h l'Escorxador de Vilafranca acollirà una taula rodona de Ionesco i Manuel de Pedrolo, De Ionesco a Pedrolo: experiències teatrals i recuperació de l’oblit.

Llegir més
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans...
Olèrdola destinarà 80.000€ a la proposta presentada abans del dia 2 que tingui més vots ciutadans

  Els veïns empadronats a Olèrdola majors de 18 anys ja poden proposar projectes per a invertir els 80.000 euros de la partida de pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Olèrdola d’a [ ... ]

Llegir més
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca
Torna el Vermut Diabòlic a Vilafranca

Demà els Diables de Vilafranca organitzen el Vermut Diabòlic, acte ja consolidat a Vilafranca que portarà música electrònica a les 12.30h al parc de Sant Julià. Hi haurà vermut de la conegud [ ... ]

Llegir més
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III
Vermut-reggae de presentació del Kingston Hits The Town vol. III

  Avui l'agrupació Kingston Hits the Town, que fomenta la cultura musical jamaicana a Vilafranca, farà un vermut amb reggae i una Sound Sistem per presentar el Kingston Hits the Town vol.III, q [ ... ]

Llegir més
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca
Visita teatralitzada al cementiri de Vilafranca

Avui a les 20.30 es fa una visita teatralitzada pel cementiri de Vilafranca, que consistirà en una visita guiada amb diferents personatges que introduiran la història del cementiri i de la ciutat. [ ... ]

Llegir més

El Cargol 993

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 21
Lluís Gonzaga, Ramos

Divendres dia 22
Joan Fischer, Tomàs

Dissabte dia 23
Zenó, Josep, Agripina

Diumenge dia 24
Joan Baptista

Dilluns dia 25
Pròsper, Guillem, Oròsia

Dimarts dia 26
Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

Dimecres dia 27
Ciril, M.D. del Perpetu, Socors, Ladislau, Zoile

El santoral de l'any>