Una cinquantena de persones van participar dissabte a la Trobada de Lluites de la Vegueria Penedès

Una cinquantena de persones, vinculades a vint entitats de vint-i-dos municipis de la Vegueria Penedès, varen participar dissabte en la Trobada de Lluites de la Vegueria Penedès que va celebrar-se a l'Escorxador de Vilafranca. També varen participar persones a títol individual.

Després de la presentació de les persones i entitats culturals, socials, ambientals i agràries participants en la trobada, es va analitzar la situació actual del Penedès i es va decidir de forma consensuada quins eixos de treball es volen prioritzar, dibuixar una alternativa de futur per al nostre territori i l’organització a seguir.

Segons apunten “el model actual de planificació territorial del Penedès es basa en la improvisació, la implantació de la logística entorn de les xarxes viàries, ferroviàries i costaneres del Penedès, la dependència de les àrees metropolitanes de Barcelona i Tarragona, una xarxa ferroviària que prioritzarà les mercaderies, un Pla Territorial aturat en el segle passat, en definitiva, un Penedès sense projecte propi, sense una planificació coordinada en l’àmbit territorial, obviant el canvi climàtic, aturats davant la sequera i enrocats en el model caduc de continuar creixent sense aturador”.

SOM Penedès pretén “aglutinar tot l’entramat associatiu cultural, social, agrari i ambiental amb la complicitat de la ciutadania, per donar una alternativa, centrada en l’impuls d’una regió agroalimentaria, una visió conjunta de la planificació urbanística de tots els municipis de la  Vegueria, prioritzar totes les infraestructures per la ciutadania, l’autonomia de gestió energètica, definir els principis bàsics del Pla Territorial i quin futur volem al Penedès amb identitat i dignitat pròpia i decidida pels penedesencs”.

SOM Penedès es constitueix en una assemblea de la Vegueria

SOM Penedès es constitueix en una assemblea de la Vegueria, per "coordinar i compartir les lluites existents, potenciar accions de carrer, generar identitat, fer una xarxa associativa amb una estructura sòlida i crear continguts i compartir recursos entre nosaltres. Volem visibilitzar la marca Penedès amb contingut sòlid i demostrar que una alternativa és possible i millor, a la planificació que ens proposen actualment el governs municipals, comarcals i de la  Generalitat de Catalunya", asseguren.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

El Cargol 1.286

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 29
Romà

Divendres dia 1
Rossend, Lleó, Albí, Antonina

Dissabte dia 2
Lluci, Genara, Agnès

Diumenge dia 3
Medir, Celoni, Màrcia

Dilluns dia 4
Casimir, Nèstor, Arcadi

Dimarts dia 5
M.D. d’Àfrica, Focas, Olívia

Dimecres dia 6
Oleguer, Virgili

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com