Amnistia Internacional Penedès demana a ajuntaments del Penedès i del Garraf que millorin aspectes relacionats amb els drets humans

Pel 75è Aniversari de la Declaració Universal de Drets Humans, el grup  del Penedès d'Amnistia Internacional (AI) ha elaborat un document que està fent arribar a diferents ajuntaments de la vegueria amb un seguit de peticions sobre aspectes relacionats amb el respecte i la protecció dels drets humans que creuen que podrien estar fent millor als municipis del Penedès. Entre ells hi figuren la protecció dels drets de les dones, combatent la violència masclista, garantir a tothom l'accés al sistema sanitari o implementar plans locals integrals de lluita contra el racisme i la discriminació, entre d'altres.

També critiquen que alguns consistoris apliquen "mirades molt restrictives" a l'hora d'empadronar col·lectius com persones sense llar o migrants sense documentació.

Des Amnistia Internacional Penedès també creuen que les administracions locals "poden fer més" en aspectes com garantir l'accés a l'habitatge o controlar l'ús de pistoles Taser als cossos policials locals. El document s'ha fet arribar als ajuntaments del Vendrell, Vilanova, Vilafranca, Sitges, Sant Sadurní i Gelida.

D’altra banda, el voluntaris d’AI Penedès han organitzat per a l’1 de desembre, a les 19h, a l’auditori del Vinseum una conversa entre el periodista i escriptor John Carlin,  i l'expresident d'Amnistia Internacional Alfonso López. Al final de l'acte actuarà el Trio Albinoni de l'Escola de Música Dolors Calvet.

John Carlin

Bona part de l'obra de Carlin ha versat sobre la política de Sud-àfrica, la qual cosa li va portar a forjar una bona relació personal amb Nelson Mandela, president de Sud-àfrica entre 1994 i 1999. Carlin és autor de la novel·la El Factor humà en que es basà el film Invitus, dirigida per Clint Eastwood.

Va començar a treballar al  Buenos Aires Herald, on va denunciar amb freqüència al règim militar argentí d'aquella època i la seva política de desaparicions forçades. D'aquí va anar a Mèxic a treballar inicialment pel Times de Londres i al cap d'un any es va desplaçar a Amèrica Central, on va cobrir les guerres de la regió per, a més del Times, la BBC, ABC ràdio (USA), CBC ràdio (Canadà), Sunday Times i Toronto Star. Va viure un temps a El Salvador i Nicaragua. En 1986 es va incorporar a l'acabat d'inaugurar Independent com a corresponsal a Mèxic i a l'Amèrica Central. Carlin va ocupar el càrrec de corresponsal en cap del diari The Independent a Sud-àfrica entre 1989 i 1995. En 1993 va escriure i va presentar un documental per a la BBC sobre la tercera força sud-africana, el seu primer treball en televisió.

Entre els anys 1995 i 1998 va ser destinat com a corresponsal en cap als Estats Units per al mateix diari. El 1997 va escriure un article titulat A Farewell to Arms (Adéu a les armes) per a la revista Wired que tractava sobre la guerra informàtica. Aquest article va servir de base per al guió de la fallida pel·lícula WW3.COM. Encara que no va arribar a veure la llum, una altra pel·lícula, Live Free or Die Hard llançada el 2007, va reprendre les idees de l'article de John Carlin.

En 1999 va treballar com a guionista i entrevistador en un capítol de la sèrie Frontline de la PBS nord-americà titulat «The Long Walk of Nelson Mandela» (la Llarga Marxa de Nelson Mandela). Aquest capítol va ser també retransmès a Sud-àfrica per la SABC sota el títol The First Accused.

El 2000, un altre article de John Carlin va servir de base per al guió del documental de Channel 4 Maradona - Kicking the Habit (Maradona, deixant l'hàbit). Aquest mateix any Carlin va guanyar el Premi Ortega y Gasset atorgat pel periòdic espanyol El País per un article en aquest mateix diari. Entre 2004 i 2008 va treballar com a escriptor sènior a El País.

Ha escrit, entre altres mitjans, per The Times, The Financial Times, The New York Times. Wall Street Journal, New Statesman, New Republic, The Observer, The Guardian i The Daily Mail. Ha treballat en documentals de televisió per a la BBC, PBS, ESPN, Channel Four i Canal Plus, Espanya. Escrivia dues columnes a El País (fins a octubre de 2017), El Corner Inglés i El Factor Humà. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora a Catalunya Ràdio, entre altres mitjans. 

Alfonso López

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i especialista en gestió cultural. És president del Comitè Executiu d'Amnistia Internacional Catalunya, des del maig del 2004 al maig del 2006. President de la Secció Espanyola d'Amnistia Internacional, des d'abril del 2010 fins a l'abril del 2014, participant en dues Reunions del Consell internacional, quatre Assemblees de Presidents i Presidentes de l'organització i en un fòrum regional a Amèrica.

Coordinador del programa d'acció prioritària sobre el Nord d'Àfrica de la Secció Espanyola d'Amnistia Internacional des del 2015 fins a l'actualitat i del Comitè Permanent del Fòrum de Països de la Secció Espanyola d'Amnistia Internacional des del gener del 2021 fins a l'actualitat

 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Anastasi, M.D. de l’Araceli

Divendres dia 3
Felip, Jaume, Antonina

Dissabte dia 4
Silvà, Florià, Gotard

Diumenge dia 5
Àngel, Amador, Martí, Irene

Dilluns dia 6
Domènec, Beneta, Justí

Dimarts dia 7
Sixt, Eovald, Benet II

Dimecres dia 8
Maria, Eladi, Miquel

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com