Olèrdola és l’únic ajuntament de l’Alt Penedès que obté el segell de transparència “Infoparticipa”

    L'Ajuntament d’Olèrdola ha revalidat el segell Infoparticipa, que valora la qualitat i transparència de la informació pública inclosa en la seva pàgina web, obtenint un 92,31% d’assoliment dels 52 ítems que s’avaluen. En aquesta 10a edició,  Olèrdola és l’únic ajuntament de l'Alt Penedès que l'obté.

    Els altres quatre ajuntaments de la Vegueria Penedès que també han aconseguit el segell han estat Calafell, Cunit, El Vendrell i Sitges. La distinció també l’ha obtingut el Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest distintiu el concedeix el grup de recerca ComSET (Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència) de la Universitat Autònoma de Barcelona i el rep l’Ajuntament d’Olèrdola per setena vegada.

    El Segell InfoParticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que s’atorga a partir de les avaluacions realitzades als webs municipals. S’analitza la informació que contenen sobre els representants polítics del seu municipi, com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania.

    L'acte de lliurament dels reconeixements tenia lloc aquest dilluns a la tarda,  a la UAB. En nom de l’Ajuntament d’Olèrdola recollia el guardó Jordi Catasús, regidor de Govern Obert, democràcia activa i participació. Catasús va subratllar que el retiment de comptes i la transparència, a més de ser un requeriment legal, també és “una obligació ètica i moral”.

    Treballar per arribar al 100%

    Només hi ha 2 dels 52 ítems que no compliria Olèrdola, mentre que altres dos sí que els assoleix però no han estat valorats en aquesta edició de l’Infoparticipa del 2022. Tot i ser conscient de la dificultat que comporta complir amb la totalitat de punts, Catasús indica que el propòsit és el de seguir treballant per arribar al 100% de compliment. D’assolir-ho, Olèrdola s’afegiria al reduït grup de municipis catalans en fer-ho, tots ells de molta major dimensió.

    Catasús posava l’accent en què Olèrdola ha rebut el segell en 7 de les 10 edicions, revalidant-lo any rere any des del 2018. El regidor posava en valor aquest manteniment continuat tenint en compte que l’exigència de l’avaluació s’incrementa cada any. També ha destacat que un dels aspectes més ben valorats és el tractament amb criteri  i llenguatge periodístic de la informació continguda en la web d’Olèrdola.


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dijous dia 2
    Anastasi, M.D. de l’Araceli

    Divendres dia 3
    Felip, Jaume, Antonina

    Dissabte dia 4
    Silvà, Florià, Gotard

    Diumenge dia 5
    Àngel, Amador, Martí, Irene

    Dilluns dia 6
    Domènec, Beneta, Justí

    Dimarts dia 7
    Sixt, Eovald, Benet II

    Dimecres dia 8
    Maria, Eladi, Miquel

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com