És insostenible

Fa uns dies llegíem un article a El 3 de Vuit "L'habitatge al Penedès, entre els més cars de Catalunya" i s'explicava la pujada dels tipus d'interès, l'increment de l'euríbor, hipoteques...

Mentrestant, nosaltres, els joves, continuem buscant pisos de lloguer on intentar trobar una estabilitat. Tres hores en la recerca d'un pis on encetar una nova etapa, i encara continua aquesta cerca... Tres hores veient uns preus que impliquen més del 30% del meu sou i representa que avui dia soc d'aquelles afortunades amb feina fixa... i dic afortunada perquè ara sembla que tenir feina s'ha tornat un luxe, però això és un altre meló que ara no encetarem.

Lloguer, subministraments, taxes i un llarg etcètera de factures per pagar. El problema no és no voler assumir despeses i responsabilitats, el problema i el de la majoria de joves és no trobar lloguers amb preus assequibles, que estiguin al nostre abast.

Amb la Llei 11/2020, coneguda com a Llei catalana de regulació de preus dels lloguers de l'habitatge, moltes veiem la possibilitat de solucionar aquesta problemàtica, aquesta llei posava fre a l'escalada de preus de l'habitatge, fins que es va veure frustrada per un recurs que va presentar el PP davant del Tribunal Constitucional, fet que va desembocar en la Sentència de 10-3-2022, que anul·lava aquesta llei.

Volem la regularització dels preus dels lloguers; volem estabilitat, ja que estem cansades de canviar-nos de pis cada dos per tres; volem viure a casa nostra; volem viure als nostres pobles; volem desenvolupar el nostre projecte de vida aquí. En definitiva, volem una emancipació real.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com