Al Penedès, una Delegació del Govern de segona?

    La setmana passada la Delegació del Govern a la Vegueria del Penedès feia balanç d’un any d’obra i servei al territori.

    Vagi per endavant que aquest escrit no té la intenció de qüestionar la feina del Delegat del Govern, en David Alquézar ni del seu equip.

    Simplement es vol fer un exercici comparatiu amb la resta de Delegacions i demostrar la manca de voluntat del Govern de la Generalitat del President Aragonès per reconèixer el Penedès i  tirar endavant la Delegació com hauria de ser.

    Recordem que va ser sota el Govern del President Carles Puigdemont que es va reconèixer el Penedès com a Vegueria, i que va ser sota el Govern Torra que es va nomenar per primer cop un Delegat del Govern. Han passat 6 i 4 anys respectivament. Des d’ençà poca feina s’ha fet.

    El que subscriu aquest article, i molta gent del Penedès portem treballant molts anys perquè la Vegueria i la Delegació del Govern siguin una realitat al territori. I volem que sigui una realitat, no per nomenar càrrecs de partit, que pot ser vist com un foment de la burocràcia, sinó precisament al contrari, perquè l’administració sigui una eina útil, eficaç, propera i fàcil per millorar la vida de la nostra gent.

    Llegim que el Desplegament del Govern al Penedès, està en mans dels ajuntaments del territori, que “han de cedir” espais, més concretament despatxos,  a la Generalitat perquè aquesta desplegui , molt parcialment, els serveis nomenant Directors Generals. Que no tindrem personal propi, que només tindrem els càrrecs de partits, i que l’administració continuarà repartida en les Delegacions antigues, és a dir que l’administració ni serà més pròxima, no serà més útil ni més eficaç.

    La pregunta que ens hem de fer és, Per què el Govern del President Aragonés tracta diferent al Penedès i la seva gent, respecte a les altres vegueries?, perquè en d’altres territoris la Generalitat posa espais i personal exclusius per un territori i al Penedès no?

    El Delegat del Govern té tot el meu suport per reclamar el mateix tracte pel Penedès, té el meu suport per implantar una Delegació del Govern de primera, com la resta de territoris del país.

    El què no entenc com el Govern de la Generalitat no ho fa. Portem 6 anys esperant, i ens diuen que encara ens toca esperar més.

    Des del territori seguirem lluitant pel que ens mereixem, el Delegat ens tindrà al seu costat.

     

    @jaumecasanas

    Rius - Mones


    Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

     

     

     

     

     

    El Cargol 1.290

    Penedès Guia

    El Santoral de la setmana

    Dimecres dia 27
    Alexandre, Rupert, Lídia

    Dijous dia 28
    Guntram, Sixt, Doroteu

    Divendres dia 29
    Ciril, Eustaci, Beatriu

    Dissabte dia 30
    Pere Regalat, Quirí, Règul, Clímac

    Diumenge dia 31
    Benjamí, Amós

    Dilluns dia 1
    Venanci, Hug, Teodora

    Dimarts dia 2
    Francesc de Pàola, Maria Egipcíaca

    Dimecres dia 3
    Ricard, Maria, Nicetas

     

    Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

    REDACCIÓ 

     93 890 00 11 (Ext.01)
    691 484 842

    Olga Aibar
    (Redactora en cap)
    redaccio@ elcargol.com

    Lorena Del Amor
    (Redactora) 
    penedes
    @ elcargol.com

    GESTIÓ COMERCIAL 

    93 890 00 11 (Ext. 02)

    Montse Calzado
    692 189 896
    comercial@ elcargol.com

    Noelia García
    625 414 156
    comercial2@ elcargol.com

    DISSENY I MAQUETACIÓ 

    93 890 00 11 (Ext. 03)

    Abdelghafour Eddalai
    publicitat
    @ elcargol.com
    elcargol
    @ elcargol.com