Quan ocupar és un dret

Fa un parell de setmanes “El Sindicat de Llogateres del Penedès” ocupava un edifici a mans de la SAREB, una acció força necessària davant d’unes polítiques d’habitatge que avancen, però no a la velocitat que ho fa la dificultat d’accedir a un dret com és l’habitatge digne. I és que a Vilafranca s’ha reobert l’Oficina Local d’Habitatge i s’ha aprovat el Pla Local d’Habitatge, recursos molt útils per la nostra vila però insuficients davant la magnitud d’un problema que reclama més solucions a curt termini i propostes de llarga durada.

Sovint, les administracions identifiquen la dificultat d’accedir a un habitatge digne amb col·lectius vulnerables, però el cert és que és una problemàtica que afecta a moltes persones i famílies amb feines estables, però precàries, que no poden fer front als preus desorbitats de l’habitatge de lloguer o de compra, i alhora, pagar les factures de productes de primera necessitat com la llum, el gas o els aliments bàsics.

Aquesta situació contrasta amb la immoral quantitat d’habitatges buits existents en poder de la banca i grans tenidors, i la nul·la capacitat de les administracions per evitar els desnonaments i per forçar a bancs i grans tenidors a cedir aquests habitatges per a una funció social. Es fa evident doncs, que calen accions més valentes per part de les administracions davant d’una problemàtica com és el dret i l’accés a un habitatge digne, i Vilafranca no en queda al marge.

A Vilafranca, la regidora d’habitatge parla de la venda dels pisos de la Casa Feliu com la panacea a la problemàtica, però no explica que estem venent patrimoni públic, que hi ha una llista d’espera per accedir a un habitatge social de més de 15 famílies o que mentre juguen al joc de la compra i venda, en aquest edifici hi ha 8 pisos buits i disponibles des de fa un any. Tampoc volen una Mesa d’Emergència Habitacional ni un protocol d’actuació en cas de desnonament, i no parlem de dotar el PLH d’un pressupost realista.

Cal que els governs de torn i les administracions es deixin d’oratòria, s’activin i donin resposta a l’increment de la pobresa i la precarietat, i a la problemàtica de l’habitatge fent ús de tots els recursos disponibles. Per sort nostra, mentrestant, col·lectius organitzats passen a l’acció per defensar un dret com és el de l’habitatge.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com