Les famílies trien pública, el govern decideix concertada

  El govern de Vilafranca ha decidit que 23 famílies que han triat educació pública per als seus fills no podran anar-hi i les obliga a escolaritzar-los a una escola concertada. Aquesta decisió afecta també els seus germans petits i, a la llarga, els dificultarà molt accedir també a un institut públic, ja que les concertades no hi estan adscrites i tindran menys punts quan hi vulguin entrar.

  El govern sabia que amb la baixada de ràtio d’Infantil 3, antic P3, a les escoles públiques (que passen a 20 infants per grup) a Vilafranca es perdien 46 places, totes públiques, ja que a la concertada es manté la ràtio a 25. Davant d’això hi havia dues posicions possibles: recuperar una línia pública d’I3 a Vilafranca, eliminada recentment, o bé derivar el més que previsible excés de demanda de la pública a la concertada, que els últims cursos ha vist com li disminuïen les preinscripcions.
  Des de la Regidoria d’Educació s’insisteix en ressaltar que el 87’5% de les famílies han entrat a la seva primera opció, com si això fos un argument suficient per negar l’escolarització pública a una, deu o vint-i-tres famílies. No expliquen, en canvi, que el curs passat l’oferta de places a la pública era del 61’2% i que aquest any l’han reduït, conscientment, al 55’7%. Ha estat la mateixa regidora qui ha afirmat que “si no es fes així, les concertades es quedarien buides”. Sembla ser que no li preocupa tant que es perdin places a la pública i que els darrers anys Vilafranca estigui perdent una línia a l’escola pública.
  La regidora també nega que es pugui crear una línia nova perquè “no hi ha infants suficients”. N’hi ha 23 que han triat pública, fins i tot ofertant un grup més d’I3 des de l’inici fins n’haguessin quedat 3 a fora. Havent disminuït la ràtio d’I3 a la pública, aquest argument no semblaria prou sòlid.
  S’ha dit també que aquesta decisió busca distribuir millor l’alumnat vulnerable entre les escoles. Tenim força dubtes i desavinences en la política contra la segregació educativa que està fent aquest govern, cosa que mereix una anàlisi i debat molt més profunds. En tot cas, convidem a consultar les dades publicades per l’ajuntament per comprovar que l’escola pública segueix concentrant una proporció més elevada d’alumnat amb necessitats educatives específiques.
  També sentirem a dir que amb la baixada de natalitat inevitablement s’aniran perdent places, però què explica que totes les que hem perdut aquest curs i els anteriors siguin públiques? La resposta creiem que és senzilla, només cal buscar-la a l’ideari polític de qui governi i als interessos de qui respongui, massa sovint allunyats de la defensa dels serveis públics i de garantir-ne l’accés universal i la qualitat.
  Tot apunta a que per al govern el problema sigui més aviat que alguna escola concertada tingui menys inscripcions o, donat el cas, s’hi perdin línies, i que s’estigui forçant una demanda que tendeix a la baixa. Això pot respondre al projecte polític del govern, però el que cal és defensar el dret de les famílies a escolaritzar a l’escola pública i exigir que el curs que ve s’hi oferti una línia més d’I3.


  Grup Educació CUP Vilafranca del Penedès

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Eloi, Naüm, Natàlia
  Divendres dia 2
  Silvà, Bibiana, Elisa
  Dissabte dia 3
  Franesc-Xavier, Cassià
  Diumenge dia 4
  Joan, Bàrara, Bernat, Ada
  Dilluns dia 5
  Dalmau, Guerau, Crispina
  Dimarts dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la
  Dimecres dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara
  Dijous dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com