La Tèrmica de Cubelles. Una altra oportunitat perduda?

“La mona, vestida de seda, mona es queda", diuen.

Perdre una oportunitat única de recuperar una part del paisatge marítim de la costa Daurada, destruïda per l'especulació urbanística, en el cas del desmantellament de la Tèrmica de Cubelles,  no és una bona notícia, més aviat és la constatació de que encara estem en els anys de destrucció dels nostres sistemes litorals del segle passat.

Instal·lar una central logística és omplir les carreteres i autopistes de camions i de contaminació, lluny del debat que estem portant a terme en el territori sobre la necessitat de recuperació dels nostres paisatges i evitar la logística mal dissenyada, destructora i contaminant. Sense tenir en compte el sistema ferroviari ni l’estudi de localització del sistema logístic relacionat amb l’ampliació dels ports i aeroports internacionals i la seva relació amb la metròpoli BCN-Camp de Tarragona, de la qual formem part, és senzillament seguir especulant, egoistament, amb un terreny a expenses del conjunt del territori Penedès.

No és un projecte d'àmbit municipal tal com s’afirma en declaracions públiques. És un projecte que ens afecta a tots els penedesencs. Sembla que Cubelles no s’ha assabentat que s'està redactant un Pla Territorial de la Vegueria Penedès -on el municipi de Cubelles en forma part- i on es debaten aquests temes d’interès territorial que el municipi pretén fer-s’ho com un assumpte municipal. Si us plau no convertiu les carreteres d’aquest tros de costa en un circuit de camions i l’antiga Tèrmica en una plataforma d’aparcament i contaminació. S’ha de pensar més enllà de les necessitats bàsiques. I no utilitzar el malaurat i tòpic argument demagògic de l’oferta dels llocs de treball. Per aquest camí teniu tots els números de passar a la part negativa de la història. Sigueu realistes i recupereu el patrimoni natural i marítim que apaivagui la disbauxa en que heu convertit els nostres municipis costaners. 

 

Lluc de Bellovicino

paubatlle.blogspot.com


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

El Cargol 1.263

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 21
Mateu o Leví, Maria, Ifigènia, Celina

Divendres dia 22
Maurici,Digna,  Fèlix IV

Dissabte dia 23
Tecla,Andreu,Lli o Linus

Diumenge dia 24
M.D de la Mercè, Gerard,Pacífic

Dilluns dia 25
Dalmau Moner, Coloma de Farners,M.D de la Misericòrdia, Aurèlia

Dimarts dia 26
Cosme i Damià, Nil, Justina

Dimecres dia 27
Vicenç de Paül, Caius, Adolf i Joan

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com