Penedès del sí amb propostes

  El Penedès és un territori ple de potencialitats i el seu entorn natural, el seu paisatge, n’és una de les més destacades. Altrament, la seva identitat vitivinícola és un valor molt preuat que cal preservar. Una preservació que en cap cas podem contraposar a la imperiosa necessitat de donar resposta als reptes econòmics i socials que afecten de manera directa al present i al futur de les persones que vivim al Penedès.

  Cal pensar en les persones, oferint-los noves oportunitats laborals, més i millors serveis i cal també pensar en el territori, un territori que, de ben segur, ningú vol veure malmès. Des d’aquesta indestriable relació entre les persones i el territori en el que viuen, cal treballar activament, des del diàleg, des del debat, des del possibilisme, perquè el Penedès sigui un territori sostenible i socialment responsable.  

  Aquestes darreres setmanes s’han produït dos fets que cal destacar per la seva transcendència envers el territori i les persones que hi viuen.

  Per una banda, l’acord de Reindustrialització de la planta de Robert Bosch a Castellet i la Gornal. Una entesa que ha estat possible gràcies a la feina dels representants dels treballadors i treballadores, dels agents socials, de Robert Bosch i de les diferents administracions. En aquest sentit, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, en el marc del Pla de Prestació i Suport al Sector de l’Automoció de la Diputació de Barcelona i amb el suport i coordinació del Departament d’Indústria i del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, ha dut a terme la cerca d’inversions que ha culminat amb la implementació del projecte industrial de GCR Group. No ha estat fàcil assolir aquest objectiu, però una vegada més la gestió del “sí amb propostes” ha facilitat un acord que ha de repercutir positivament en la creació d’ocupació.

  Per altra banda, el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha presentat una proposta que desbloqueja l’eterna discussió de possibles traçats del Quart Cinturó al seu pas per l’Alt Penedès amb l’anunci d’un quart carril per a l’AP-7, que al seu torn ha de millorar la capacitat de resiliència d’aquesta via des que es van alliberar els peatges. Amb aquesta proposta es resol, en part, un dels elements de debat de més afectació territorial en la redacció del Pla Territorial Parcial del Penedès. Ara cal que s’accelerin els treballs d’aquest instrument de planificació i que es posi èmfasi en el debat i en la participació, valorant les diferents alternatives i sensibilitats que sorgeixen de la pluralitat, apel·lant a una gestió del “sí amb propostes” que defugi del bloqueig sistemàtic i se centri en assolir el consens necessari per avançar en el Penedès com a territori sostenible, socialment responsable i amb oportunitats.

  Albert Tort, secretari d’organització del PSC Alt Penedès-Garraf. Vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Penedès

  Lluís Valls, membre de l’executiva nacional del PSC. Vicepresident cinquè del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.285

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 22
  Margarida, Elionor

  Divendres dia 23
  Policarp, Marta

  Dissabte dia 24
  Modest, Sergi, Primitiva, Edilbert

  Diumenge dia 25
  Cesari Nazianzè, Valeri

  Dilluns dia 26
  Nèstor, Alexandre

  Dimarts dia 27
  Gabriel de la Dolorosa, Baldomer, Honnorina

  Dimecres dia 28
  Rufí, Hilari

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com