Article per el dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

  Fa més de 50 anys l’ONU declarava el 21 de març Dia Internacional per a l’eliminació racial, i cada dia que el segueix, Setmana de solidaritat amb els pobles que lluiten contra el racisme i la discriminació. Ho feia recordant l’assassinat de 69 persones en mans de la policia a Sudàfrica, mentre participaven en una manifestació pacífica contra l’apartheid, el mateix 21 de juny de 1960. 

  62 anys més tard veiem com el racisme, lluny de ser un concepte del passat, és més present que mai en la nostra societat. Sense anar més lluny, els partits d’extrema dreta obertament feixistes han ocupat carrers i places de les principals ciutats de la Vegueria del Penedès amb carpes des d’on cridaven proclames racistes i xenòfobes. Un racisme estructural i institucional que es manifesta des de les més altes esferes del Gobierno de España que, entre d’altres, nega tots els drets bàsics a les persones que no tenen una situació administrativa regularitzada  abocant-los a una incertesa vital immensa. 

  Lluny de quedar-nos quiets i veure com es menysprea i s’ataca als nostres veïns i veïnes, tenim l’obligació d’alçar-nos i combatre aquests discursos d’odi, demostrant que Catalunya i el Penedès som terra d’acollida, oberta i tolerant. Ho hem fet aquest passat dissabte acudint a la crida feta per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per omplir Passeig de Gràcia. Ho estem fent signant la ILP per una regularització extraordinària de persones estrangeres que el moviment “Regularització Ja” està impulsant amb la col·laboració de moltes entitats i persones individuals del nostre territori. I des de les institucions, creant un cordó sanitari a Vox al Parlament de Catalunya o amb el desplegament de la Llei per a la Igualtat i la No-Discriminació. I ho continuarem fent des de tot arreu on en tinguem l’oportunitat. Racistes, feixistes. No passareu.

   

   

   

   

   


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.222

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 1
  Eloi, Naüm, Natàlia
  Divendres dia 2
  Silvà, Bibiana, Elisa
  Dissabte dia 3
  Franesc-Xavier, Cassià
  Diumenge dia 4
  Joan, Bàrara, Bernat, Ada
  Dilluns dia 5
  Dalmau, Guerau, Crispina
  Dimarts dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià, Asel·la
  Dimecres dia 7
  Ambròs, Eutiquià, Fara
  Dijous dia 8
  Immaculada Concepció de la Verge Maria, Esther

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com