Article per el dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial

Fa més de 50 anys l’ONU declarava el 21 de març Dia Internacional per a l’eliminació racial, i cada dia que el segueix, Setmana de solidaritat amb els pobles que lluiten contra el racisme i la discriminació. Ho feia recordant l’assassinat de 69 persones en mans de la policia a Sudàfrica, mentre participaven en una manifestació pacífica contra l’apartheid, el mateix 21 de juny de 1960. 

62 anys més tard veiem com el racisme, lluny de ser un concepte del passat, és més present que mai en la nostra societat. Sense anar més lluny, els partits d’extrema dreta obertament feixistes han ocupat carrers i places de les principals ciutats de la Vegueria del Penedès amb carpes des d’on cridaven proclames racistes i xenòfobes. Un racisme estructural i institucional que es manifesta des de les més altes esferes del Gobierno de España que, entre d’altres, nega tots els drets bàsics a les persones que no tenen una situació administrativa regularitzada  abocant-los a una incertesa vital immensa. 

Lluny de quedar-nos quiets i veure com es menysprea i s’ataca als nostres veïns i veïnes, tenim l’obligació d’alçar-nos i combatre aquests discursos d’odi, demostrant que Catalunya i el Penedès som terra d’acollida, oberta i tolerant. Ho hem fet aquest passat dissabte acudint a la crida feta per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme per omplir Passeig de Gràcia. Ho estem fent signant la ILP per una regularització extraordinària de persones estrangeres que el moviment “Regularització Ja” està impulsant amb la col·laboració de moltes entitats i persones individuals del nostre territori. I des de les institucions, creant un cordó sanitari a Vox al Parlament de Catalunya o amb el desplegament de la Llei per a la Igualtat i la No-Discriminació. I ho continuarem fent des de tot arreu on en tinguem l’oportunitat. Racistes, feixistes. No passareu.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com