Nota des de Robert Savé Monserrat

El passat 14 de desembre del 2020  el North South Prize of the Council of Europe (https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/-/the-international-commission-against-the-death-penalty-and-the-network-of-mediterranean-experts-on-climate-and-environmental-change-medecc-of-the-unio) es va concedir a la Comissió contra la Pena de Mort i a MedECC (https://www.medecc.org/), per la elaboració del primer informe respecte del canvi climàtic en el Mediterrani (https://www.medecc.org/first-mediterranean-assessment-report-mar1/), publicat un més abans, lo qual, es un motiu de satisfacció (http://www.irta.cat/ca/publicat-el-primer-informe-medecc-que-avalua-els-impactes-del-canvi-climatic-a-la-conca-mediterrania/). 

Per la concessió del premi, es va valorar que,  MeDECC es una xarxa de més de sis-cents científics de 35 estats de la Mediterrània i Europa i que aquesta, ha fet la primera avaluació científica sobre l’ impacte del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània, lo qual es un exemple líder del potencial de col·laboració entre estats i societats per afrontar els reptes del canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, així com una mostra de la necessitat de cooperació científica i d'experts, per produir anàlisis basades en el coneixement com a base sòlida per a la planificació de polítiques. El seu treball contribueix a la promoció de l'objectiu global 1.5 de l'Acord de París a la regió. La xarxa també constitueix un exemple concret de la visió del mar Mediterrani com a espai compartit de pau, desenvolupament i drets humans, que va conduir a la creació, fa vint-i-cinc anys, del Procés de Barcelona. 

Amb aquesta decisió, el jurat del premi Nord-Sud del Consell d’Europa vol destacar dues causes universals, que estan indissolublement lligades als principis dels drets humans, la democràcia i l’estat de dret, que constitueixen els principals valors del Consell d’Europa. També destaquen la importància de l'associació i la cooperació per assolir reptes globals comuns. 

Tinc la satisfacció d’esser un dels autors de l’informe, ho explico, no per destacar-me, al contrari, es per diluir-me en el grup on sempre he estat, ho faig arribar per tractar que des de el Cargol es faci visible l’informe, es cabdal que totes i tots prenguem consciencia de la situació de realitat climàtica, que esdevé emergència social, ja que aquest es el primer pas per valorar efectes, discutir accions, planificar-les, executar-les, seguir-les i adaptar-les en cada moment i situació a les necessitats canviants i l’ incertesa del moment històric en que estem. 

La informació i formació son elements basics per l’acció, absolutament necessària per tenir i gaudir un futur millor per tothom. 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions
L'Escorxador de Vilafranca acull avui una xerrada-debat sobre les pensions

Foto: ACN-Jordi Bataller Aquesta tarda a les 19.30h se celebrarà a l'Escorxador de Vilafranca una xerrada-debat sota el títol On van les pensions? . Assistents i ponents podran parlar sobre el [ ... ]

Llegir més
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública...
L’Ajuntament de Torrelavit instal·la dos punts de càrrega de vehicles elèctrics a la via pública

L’Ajuntament de Torrelavit ha instal·lat dos punts de càrrega per a vehicles elèctrics endollables a l’aparcament de la zona esportiva i al carrer Montserrat, al barri de la Pineda. L’objec [ ... ]

Llegir més
El Vinòleum omple Font-rubí de públic
El Vinòleum omple Font-rubí de públic

El Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesania  que es va celebrar el passat cap de setmana a Font-rubí, va tenir un gran afluència de públic.

Llegir més

El Cargol 1.170

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Caterina, Erasme, Gonçal

Divendres dia 26
Silvestre, Joan, Sirici

Dissabte dia 27
M.D. de la Medalla Miraculosa, Basileu

Diumenge dia 28
Ruf, Mansuet, Jaume, Caterina

Dilluns dia 29
Sadurní, Demetri

Dimarts dia 30
Andreu, Justina

Dimecres dia 1
Eloi, Naüm, Natàlia

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com


 

Membres de:
 
 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


Membres de:
 


 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.