Nota des de Robert Savé Monserrat

  El passat 14 de desembre del 2020  el North South Prize of the Council of Europe (https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/-/the-international-commission-against-the-death-penalty-and-the-network-of-mediterranean-experts-on-climate-and-environmental-change-medecc-of-the-unio) es va concedir a la Comissió contra la Pena de Mort i a MedECC (https://www.medecc.org/), per la elaboració del primer informe respecte del canvi climàtic en el Mediterrani (https://www.medecc.org/first-mediterranean-assessment-report-mar1/), publicat un més abans, lo qual, es un motiu de satisfacció (http://www.irta.cat/ca/publicat-el-primer-informe-medecc-que-avalua-els-impactes-del-canvi-climatic-a-la-conca-mediterrania/). 

  Per la concessió del premi, es va valorar que,  MeDECC es una xarxa de més de sis-cents científics de 35 estats de la Mediterrània i Europa i que aquesta, ha fet la primera avaluació científica sobre l’ impacte del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània, lo qual es un exemple líder del potencial de col·laboració entre estats i societats per afrontar els reptes del canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, així com una mostra de la necessitat de cooperació científica i d'experts, per produir anàlisis basades en el coneixement com a base sòlida per a la planificació de polítiques. El seu treball contribueix a la promoció de l'objectiu global 1.5 de l'Acord de París a la regió. La xarxa també constitueix un exemple concret de la visió del mar Mediterrani com a espai compartit de pau, desenvolupament i drets humans, que va conduir a la creació, fa vint-i-cinc anys, del Procés de Barcelona. 

  Amb aquesta decisió, el jurat del premi Nord-Sud del Consell d’Europa vol destacar dues causes universals, que estan indissolublement lligades als principis dels drets humans, la democràcia i l’estat de dret, que constitueixen els principals valors del Consell d’Europa. També destaquen la importància de l'associació i la cooperació per assolir reptes globals comuns. 

  Tinc la satisfacció d’esser un dels autors de l’informe, ho explico, no per destacar-me, al contrari, es per diluir-me en el grup on sempre he estat, ho faig arribar per tractar que des de el Cargol es faci visible l’informe, es cabdal que totes i tots prenguem consciencia de la situació de realitat climàtica, que esdevé emergència social, ja que aquest es el primer pas per valorar efectes, discutir accions, planificar-les, executar-les, seguir-les i adaptar-les en cada moment i situació a les necessitats canviants i l’ incertesa del moment històric en que estem. 

  La informació i formació son elements basics per l’acció, absolutament necessària per tenir i gaudir un futur millor per tothom. 


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.284

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 15
  Faustí, Geòrgia, Claudi

  Divendres dia 16
  Elies, Juliana, Honest

  Dissabte dia 17
  Aleix, Ròmul, Silví

  Diumenge dia 18
  Simeó, Eladi, Bernadeta

  Dilluns dia 19
  Gabí, Conrad, Jordi

  Dimarts dia 20
  Nemesi, Eleuteri, Amada

  Dimecres dia 21
  Pere Damià, Claudi, Dositeu

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com