Nota des de Robert Savé Monserrat

El passat 14 de desembre del 2020  el North South Prize of the Council of Europe (https://www.coe.int/en/web/north-south-centre/-/the-international-commission-against-the-death-penalty-and-the-network-of-mediterranean-experts-on-climate-and-environmental-change-medecc-of-the-unio) es va concedir a la Comissió contra la Pena de Mort i a MedECC (https://www.medecc.org/), per la elaboració del primer informe respecte del canvi climàtic en el Mediterrani (https://www.medecc.org/first-mediterranean-assessment-report-mar1/), publicat un més abans, lo qual, es un motiu de satisfacció (http://www.irta.cat/ca/publicat-el-primer-informe-medecc-que-avalua-els-impactes-del-canvi-climatic-a-la-conca-mediterrania/). 

Per la concessió del premi, es va valorar que,  MeDECC es una xarxa de més de sis-cents científics de 35 estats de la Mediterrània i Europa i que aquesta, ha fet la primera avaluació científica sobre l’ impacte del canvi climàtic i ambiental a la conca mediterrània, lo qual es un exemple líder del potencial de col·laboració entre estats i societats per afrontar els reptes del canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, així com una mostra de la necessitat de cooperació científica i d'experts, per produir anàlisis basades en el coneixement com a base sòlida per a la planificació de polítiques. El seu treball contribueix a la promoció de l'objectiu global 1.5 de l'Acord de París a la regió. La xarxa també constitueix un exemple concret de la visió del mar Mediterrani com a espai compartit de pau, desenvolupament i drets humans, que va conduir a la creació, fa vint-i-cinc anys, del Procés de Barcelona. 

Amb aquesta decisió, el jurat del premi Nord-Sud del Consell d’Europa vol destacar dues causes universals, que estan indissolublement lligades als principis dels drets humans, la democràcia i l’estat de dret, que constitueixen els principals valors del Consell d’Europa. També destaquen la importància de l'associació i la cooperació per assolir reptes globals comuns. 

Tinc la satisfacció d’esser un dels autors de l’informe, ho explico, no per destacar-me, al contrari, es per diluir-me en el grup on sempre he estat, ho faig arribar per tractar que des de el Cargol es faci visible l’informe, es cabdal que totes i tots prenguem consciencia de la situació de realitat climàtica, que esdevé emergència social, ja que aquest es el primer pas per valorar efectes, discutir accions, planificar-les, executar-les, seguir-les i adaptar-les en cada moment i situació a les necessitats canviants i l’ incertesa del moment històric en que estem. 

La informació i formació son elements basics per l’acció, absolutament necessària per tenir i gaudir un futur millor per tothom. 

0
0
0
s2smodern


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

Es reprenen els mercats d’artesania, brocanters i pintura del segon diumenge de mes
Es reprenen els mercats d’artesania, brocanters i pintura del segon diumenge de mes

Després  d’una aturada des del mes de desembre, finalment es poden reprendre els Mercats d’artesania, brocanters i pintura de cada segon diumenge de mes. Tal i com es feia habitualment, el me [ ... ]

Llegir més
Se sortejaran tres lots de productes entre els clients del mercat setmanal de Sant Sadurní
Se sortejaran tres lots de productes entre els clients del mercat setmanal de Sant Sadurní

Amb motiu del llançament de la nova imatge del mercat, i com a punt de partida d’un conjunt d’accions futures de dinamització i fidelització, la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Sant S [ ... ]

Llegir més
La Setmana de la Gent Gran de Sant Sadurní s’ajorna fins al setembre
La Setmana de la Gent Gran de Sant Sadurní s’ajorna fins al setembre

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha decidit ajornar la Setmana de la Gent Gran fins al setembre. Si les circumstàncies ho permeten, el Dinar de Germanor es celebrarà el dia 26 de setembre al celler [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1.138

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 8
Joan d’Organyà, Macària

Divendres dia 9
Maria de Cleofàs, Marcel

Dissabte dia 10
Ezequiel, Dimes, Terenci

Diumenge dia 11
Estanislau

Dilluns dia 12
Juli I, Damià, Vísia

Dimarts dia 13
Hermenegild, Martí I

Dimecres dia 14
Tiburci, Lambert, Domnina

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com