GENT DE LA VEGUERIA PENEDÈS, AIXEQUEM-NOS!

  Durant tot el mes de novembre un bon grapat de persones de les 4 comarques penedesenques hem participat activament en el debat que el Departament de Territori va obrir sobre com ha de ser el Pla Territorial del Penedès. Ha sigut un debat franc i de bona fe, complementat amb altres de més oberts com el televisiu de l’ entitat Pro Vegueria Penedès, en el que s’han posat sobre la taula diferents propostes de com ha de ser aquest tros de Catalunya i  com s’ha de relacionar per carreteres i ferrocarril amb la resta del país.

  Va sorprendre que en aquests debats no hi participessin algunes de les veus que proposen la liberalització del sòl a la pràctica, el  que va fer malpensar sobre si negociaven amb el Departament per altres canals, cosa desmentida rotundament pels seus responsables. Qui sí que hi va participar va ser el president de FERRMED, l’ entitat europea que pressiona pel Corredor Mediterrani, que es va mostrar totalment obert a buscar solucions al transport internacional de mercaderies per tren que ajudessin a aavnçar, sense perjudicar els actuals sistemes productius de la Vegueria Penedès.

  I tant aviat com vàrem desconnectar, posant-nos a preparar les festes més responsables de la nostra vida, el DOGC del 23 de desembre publica un edicte amb un acord de la Comissió Territorial d’ Urbanisme del Penedès, pres el 6 d’ agost, en el que es modifica el Pla del Clot del Xarel·lo 2 de Masquefa per ampliar una zona logística sobre una zona agrícola d’ especial protecció on hi ha un paisatge de vinyes que en altres països seria una joia. Quantes vegades hem dit que calia buscar una solució als problemes de mobilitat dels camions d’aquella zona, ja molt saturada, sense crear nous problemes a la zona de vinya propera?  És que es vol saturar de camions aquell territori fins que sigui irreversible no poder mantenir l’ actual sistema productiu proper? Quina resposta hi volem donar? Treballem per revertir-ho?

  I encara es plantegen més interrogants: alguna autoritat de la Vegueria Penedès ha treballat un Pla de conjunt per revitalitzar l’ economia en el marc dels grans programes europeus? Em consta que l’ Incavi s’ està movent, així com algunes empreses del sector Agroalimentari que proposen projectes per separat, vull suposar que el grup de pressió més potent en aquest moment, el sector de l’ automòbil, també pensa en alguna actuació que inclou el Penedès, conec alguns alcaldes penedesencs que estan pensant com treure el màxim rendiment conjunt de les actuals zones industrials sense haver d’ ampliar-les, i segur que me’n deixo d’ actuacions positives. Però tot això no servirà de res si no es pren la decisió política de frenar totes les modificacions urbanístiques “discutibles” fins que estigui aprovat el nou Pla Territorial i no es creï un organisme del Territori que vetlli per com avancem mentrestant.  Vaig ser de les persones que públicament va insistir en que es creés ja la Comissió d’ Urbanisme del Penedès; si us plau, no feu que ens n’ hàgim de penedir. Aixequem-nos tot@s plegats, autoritats, activist@s, empresar@s, pages@s, treballador@s, els nostres representants a la Comissió d’ Urbanisme, i treballem conjuntament per un Territori Penedès que ens faci sentir orgullosos de ser-ne!

  0
  0
  0
  s2smodern


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El número 31.528 de la Grossa de Cap d’Any de la Festa Major, premiat amb 1€ per euro jugat
  El número 31.528 de la Grossa de Cap d’Any de la Festa Major, premiat amb 1€ per euro jugat

    El passat 31 de desembre es va celebrar el sorteig de la Grossa de Cap d’Any i el número 31.528, posat a la venda pels administradors i administradores de la Festa Major, va ser premiat amb el [ ... ]

  Llegir més
  Es restitueix l’escut de Torrelles de Foix a la façana de l’antic Ajuntament
  Es restitueix l’escut de Torrelles de Foix a la façana de l’antic Ajuntament

  La regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Torrelles de Foix ha instal·lat aquests dies l’escut heràldic del municipi en pedra a la façana de l’antic Ajuntament, recuperant així un eleme [ ... ]

  Llegir més
  Se suspèn l'Aplec de Sant Pau per la pandèmia
  Se suspèn l'Aplec de Sant Pau per la pandèmia

  La comissió organitzadora de l’Aplec de Sant Pau comunica que, degut al greu estat de pandèmia que estem patint, i tenint en compte les restriccions sanitàries vigents per efectuar diversos act [ ... ]

  Llegir més

  El Cargol 1.127

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 21
  Fruitós, Agnès

  Divendres dia 22
  Vicenç, Anastasi

  Dissabte dia 23
  Ildefons, Francesc Gil, Climent

  Diumenge dia 24
  Francesc, Felicià

  Dilluns dia 25
  Bretanió, Elvira

  Dimarts dia 26
  Timoteu, Titus, Paula, Robert, Esteve

  Dimecres dia 27
  Àngela, Enric, Emeri, Julià

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com


   

  Membres de:
   
   Amb la col·laboració de:

   

   Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


  Membres de:
   


   Amb la col·laboració de:

   

   Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.