ELS DRETS DELS INVISIBLES

  Els invisibles de la societat són aquells que tenen algun tipus de discapacitat, la gent que és depenent, els malalts… o tots aquells que necessiten cura i atenció constants. De fet, abans aquestes persones no existien, les famílies les amagaven i eren com una mena de “vergonya”.

  Canviar la manera de mirar-les, tractar-les com les persones que són i dona’ls el lloc que es mereixen ha estat i és un camí llarg. És dotar a la societat de sensibilitat, d’empatia i molts altres valors que poc aporten econòmicament, però que són un clar distintiu de les societats que treballen per les persones, de les societats evolucionades, de les societats que busquen l’excel·lència.

  Avui en dia ens trobem que alguns dels drets que s’atorguen per llei a aquestes persones només existeixen sobre el paper. Uns drets que ningú t’informa que tens, i que, si arribes a assabentarte’n, comença un llarg viacrucis per aconseguir-ho.

  Parlaré del meu cas particular i en el que m’he vist superada per l’administració i totalment impotent.

  La meva filla és una noia amb Síndrome de Down amb un grau reconegut de discapacitat. No havíem sol·licitat el barem de mobilitat perquè és un problema que se’ns ha anat presentant amb el temps.

  Ara el necessitem i ens adrecem a l’administració per fer els tràmits pertinents (tràmits que s’haurien de fer en tres mesos), però no, em notifiquen que com a mínim trigaran un any o més.No em sembla correcte i demano quins passos puc fer. Resposta: Cap. Com a molt, que presenti una queixa.Començo a moure’m de finestreta en finestreta, i per la meva desesperació no aconsegueixo res (entremig em trobo amb episodis surrealistes de com treballa l’administració… em refereixo a l’administració com a entitat no als professionals que hi treballen, que els hi toca posar cara de pal i sortir-se’n com poden…)

  Recordo que quan va nèixer la meva filla, els pares, segons la llei, teniem dret a 3.000 pessetes d’ajut (irrisori per les necessitats, però ajut). No me les van donar mai. La Marta seguia una estimulació (pagada amb diners de la nostra butxaca) que l’ajudava a aguantar el cap, a saber agafar una cullera, a conèixer els colors… ; bé doncs, quan el tribunal ens cridava per veure si hi teníem dret, mai ens la van donar; el diagnòstic genètic es veu que no era important, no ho necessitava perquè aguantava el cap. Així treballa l’administració…

  Pensava, ingènuament, que els temps havien canviat, però no. Hi ha un còmic d’Asterix on ha de passar dotze proves, i sabeu quina és la prova on troba més dificultat? Doncs aconseguir un

  paper de l’administració… fa riure … però és així… Penso també en una pel·lícula que pot ser un clar referent per saber com treballa l’administració actualment, es titula “Yo, Daniel Blake “ (Palma d’Or festival de Cannes 2016) per si algú està interessat en veure-la.

  Senyors de l’administració, polítics i tots aquells que belluguen els fils del poder… recordeu que treballeu per les persones i agiliteu l’administració que potser no se sap però estem al segle XXI. Quan jo em queixava per l’espera un funcionari em va dir : “ El teu cas no és urgent, pensa que un senyor al que li tallen la cama també ha de passar pel tribunal. M´ho miri com m´ho miri, jo no puc entendre que un senyor al que li tallin la cama no pugui sortir de l’hospital amb tots el serveis i ajuts que l’administració li pot oferir i que hagi de fer una sol·licitud perquè un tribunal corrobori que no es pot calçar, i perdonin el sarcasme.

  0
  0
  0
  s2smodern
  L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca tanca l’aparcament del castell
  L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca tanca l’aparcament del castell

  L’Ajuntament de Sant Martí Sarroca ha decidit tancar l’aparcament auxiliar situat a l’entrada de la plaça, damunt de les Valls, que només serà operatiu en aquells moments en què sigui nec [ ... ]

  Llegir més
  Se suspèn el dinar de la gent gran de Sant Sadurní, previst pel 29 de setembre
  Se suspèn el dinar de la gent gran de Sant Sadurní, previst pel 29 de setembre

  L'Ajuntament de Sant Sadurní ha decidit suspendre el dinar de la gent gran d'enguany, que s'havia de celebrar el 29 de setembre, a causa de la crisi sanitària originada per la COVID19.

  Llegir més
  No es renovaran DNIs a Sant Sadurní fins a nou avís
  No es renovaran DNIs a Sant Sadurní fins a nou avís

  La Policia Nacional ha deixat de desplaçar-se als municipis per renovar DNIs a causa de la crisi sanitària, per la qual cosa des que va començar l'Estat d'Alarma no s'expedeixen DNIs a Sant Sadur [ ... ]

  Llegir més


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.104-1.105

  Penedès Guia

  Conte Sant Jordi El Cargol 2020

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 6
  Just, Pastor, Hormisdes

  Divendres dia 7
  Sixt II, Gaietà, Albert

  Dissabte dia 8
  Domènec, Ciríac

  Diumenge dia 9
  Domicià, Romà, Esteve

  Dilluns dia 10
  Llorenç, Deodat, Astèria

  Dimarts dia 11
  Clara, Tiburci, Susanna

  Dimecres dia 12
  Herculà, Hilària

  Dijous dia 13
  Poncià, Hipòlit, Cassià, Aurora

  Divendres dia 14
  Maximilià-Maria, Eusebi, Anastàsia

  Dissabte dia 15
  Assumpció de la Mare de Déu

  Diumenge dia 16
  Esteve d’Hongria, Roc, Serena

  Dilluns dia 17
  Jacint, Beatriu, Eusebi

  Dimarts dia 18
  Agapit, Helena

  Dimecres dia 19
  Magí, Lluís d’Anjou

  Dijous dia 20
  Bernat, Cristòfor, Samuel

  Divendres dia 21
  Pius, Privat, Ciríaca

  Dissabte dia 22
  Timoteu

  Diumenge dia 23
  Rosa de Lima, Felip Benici

  Dilluns dia 24
  Bartomeu, Enília, Àurea

  Dimarts dia 25
  Lluís, Josep de Calassanç, Genís, Patrícia

  Dimecres dia 26
  Teresa de Jesús, Cesari, Zeferí

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com