ELS DRETS DELS INVISIBLES

Els invisibles de la societat són aquells que tenen algun tipus de discapacitat, la gent que és depenent, els malalts… o tots aquells que necessiten cura i atenció constants. De fet, abans aquestes persones no existien, les famílies les amagaven i eren com una mena de “vergonya”.

Canviar la manera de mirar-les, tractar-les com les persones que són i dona’ls el lloc que es mereixen ha estat i és un camí llarg. És dotar a la societat de sensibilitat, d’empatia i molts altres valors que poc aporten econòmicament, però que són un clar distintiu de les societats que treballen per les persones, de les societats evolucionades, de les societats que busquen l’excel·lència.

Avui en dia ens trobem que alguns dels drets que s’atorguen per llei a aquestes persones només existeixen sobre el paper. Uns drets que ningú t’informa que tens, i que, si arribes a assabentarte’n, comença un llarg viacrucis per aconseguir-ho.

Parlaré del meu cas particular i en el que m’he vist superada per l’administració i totalment impotent.

La meva filla és una noia amb Síndrome de Down amb un grau reconegut de discapacitat. No havíem sol·licitat el barem de mobilitat perquè és un problema que se’ns ha anat presentant amb el temps.

Ara el necessitem i ens adrecem a l’administració per fer els tràmits pertinents (tràmits que s’haurien de fer en tres mesos), però no, em notifiquen que com a mínim trigaran un any o més.No em sembla correcte i demano quins passos puc fer. Resposta: Cap. Com a molt, que presenti una queixa.Començo a moure’m de finestreta en finestreta, i per la meva desesperació no aconsegueixo res (entremig em trobo amb episodis surrealistes de com treballa l’administració… em refereixo a l’administració com a entitat no als professionals que hi treballen, que els hi toca posar cara de pal i sortir-se’n com poden…)

Recordo que quan va nèixer la meva filla, els pares, segons la llei, teniem dret a 3.000 pessetes d’ajut (irrisori per les necessitats, però ajut). No me les van donar mai. La Marta seguia una estimulació (pagada amb diners de la nostra butxaca) que l’ajudava a aguantar el cap, a saber agafar una cullera, a conèixer els colors… ; bé doncs, quan el tribunal ens cridava per veure si hi teníem dret, mai ens la van donar; el diagnòstic genètic es veu que no era important, no ho necessitava perquè aguantava el cap. Així treballa l’administració…

Pensava, ingènuament, que els temps havien canviat, però no. Hi ha un còmic d’Asterix on ha de passar dotze proves, i sabeu quina és la prova on troba més dificultat? Doncs aconseguir un

paper de l’administració… fa riure … però és així… Penso també en una pel·lícula que pot ser un clar referent per saber com treballa l’administració actualment, es titula “Yo, Daniel Blake “ (Palma d’Or festival de Cannes 2016) per si algú està interessat en veure-la.

Senyors de l’administració, polítics i tots aquells que belluguen els fils del poder… recordeu que treballeu per les persones i agiliteu l’administració que potser no se sap però estem al segle XXI. Quan jo em queixava per l’espera un funcionari em va dir : “ El teu cas no és urgent, pensa que un senyor al que li tallen la cama també ha de passar pel tribunal. M´ho miri com m´ho miri, jo no puc entendre que un senyor al que li tallin la cama no pugui sortir de l’hospital amb tots el serveis i ajuts que l’administració li pot oferir i que hagi de fer una sol·licitud perquè un tribunal corrobori que no es pot calçar, i perdonin el sarcasme.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

El Vinòleum omple Font-rubí de públic
El Vinòleum omple Font-rubí de públic

El Vinòleum, la mostra de vins, olis i artesania  que es va celebrar el passat cap de setmana a Font-rubí, va tenir un gran afluència de públic.

Llegir més
Es lliuren els premis del segon concurs literari en salut mental "Les Paraules Parlen per Tu"
Es lliuren els premis del segon concurs literari en salut mental

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental 2021, el Servei de Salut Mental de l'Alt Penedès, gestionat per l’Hospital Sagrat Cor de Germanes Hospitalàries, va celebrar el passat divendres al V [ ... ]

Llegir més
Neix a Ordal el festival d'arts escèniques Tresquaranta
Neix a Ordal el festival d'arts escèniques Tresquaranta

Ordal estrenarà el proper 2 d'octubre el seu primer festival d'arts escèniques, batejat com a Tresquaranta. La companyia local Criatures lidera aquesta proposta, que ofereix una ruta cultural de d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1.164

Penedès Guia

Conte Sant Jordi El Cargol 2020

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 30
Jeroni, Sofia

Divendres dia 1
Teresa, Remigi

Dissabte dia 2
Àngels de la Guarda, Sadurní

Diumenge dia 3
Francesc, Gerard

Dilluns dia 4
Petroni, Àurea

Dimarts dia 5
Froilà, Atilà, Caritina

Dimecres dia 6
Bru, Emili, Fe, Maria

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

  93 890 00 11 (Ext.01)
Olga Aibar
(Redactora en cap)
 
redaccio@ elcargol.com
Lorena del Amor
(Redactora) 
 penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

 93 890 00 11 (Ext. 02)
Montse Calzado:

 692 189 896  comercial@ elcargol.com
Xavier Vallès:
 675 649 413  xavier@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

 93 890 00 11 (Ext. 03)
Abdelghafour Eddalai
 93 890 00 11 (Ext. 05)
 publicitat
@ elcargol.com
 elcargol@ elcargol.com


 

Membres de:
 
 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.


Membres de:
 


 Amb la col·laboració de:

 

 Contactar - Avís legal Copyright © 2021. Tots els drets reservats.