ELS DRETS DELS INVISIBLES

  Els invisibles de la societat són aquells que tenen algun tipus de discapacitat, la gent que és depenent, els malalts… o tots aquells que necessiten cura i atenció constants. De fet, abans aquestes persones no existien, les famílies les amagaven i eren com una mena de “vergonya”.

  Canviar la manera de mirar-les, tractar-les com les persones que són i dona’ls el lloc que es mereixen ha estat i és un camí llarg. És dotar a la societat de sensibilitat, d’empatia i molts altres valors que poc aporten econòmicament, però que són un clar distintiu de les societats que treballen per les persones, de les societats evolucionades, de les societats que busquen l’excel·lència.

  Avui en dia ens trobem que alguns dels drets que s’atorguen per llei a aquestes persones només existeixen sobre el paper. Uns drets que ningú t’informa que tens, i que, si arribes a assabentarte’n, comença un llarg viacrucis per aconseguir-ho.

  Parlaré del meu cas particular i en el que m’he vist superada per l’administració i totalment impotent.

  La meva filla és una noia amb Síndrome de Down amb un grau reconegut de discapacitat. No havíem sol·licitat el barem de mobilitat perquè és un problema que se’ns ha anat presentant amb el temps.

  Ara el necessitem i ens adrecem a l’administració per fer els tràmits pertinents (tràmits que s’haurien de fer en tres mesos), però no, em notifiquen que com a mínim trigaran un any o més.No em sembla correcte i demano quins passos puc fer. Resposta: Cap. Com a molt, que presenti una queixa.Començo a moure’m de finestreta en finestreta, i per la meva desesperació no aconsegueixo res (entremig em trobo amb episodis surrealistes de com treballa l’administració… em refereixo a l’administració com a entitat no als professionals que hi treballen, que els hi toca posar cara de pal i sortir-se’n com poden…)

  Recordo que quan va nèixer la meva filla, els pares, segons la llei, teniem dret a 3.000 pessetes d’ajut (irrisori per les necessitats, però ajut). No me les van donar mai. La Marta seguia una estimulació (pagada amb diners de la nostra butxaca) que l’ajudava a aguantar el cap, a saber agafar una cullera, a conèixer els colors… ; bé doncs, quan el tribunal ens cridava per veure si hi teníem dret, mai ens la van donar; el diagnòstic genètic es veu que no era important, no ho necessitava perquè aguantava el cap. Així treballa l’administració…

  Pensava, ingènuament, que els temps havien canviat, però no. Hi ha un còmic d’Asterix on ha de passar dotze proves, i sabeu quina és la prova on troba més dificultat? Doncs aconseguir un

  paper de l’administració… fa riure … però és així… Penso també en una pel·lícula que pot ser un clar referent per saber com treballa l’administració actualment, es titula “Yo, Daniel Blake “ (Palma d’Or festival de Cannes 2016) per si algú està interessat en veure-la.

  Senyors de l’administració, polítics i tots aquells que belluguen els fils del poder… recordeu que treballeu per les persones i agiliteu l’administració que potser no se sap però estem al segle XXI. Quan jo em queixava per l’espera un funcionari em va dir : “ El teu cas no és urgent, pensa que un senyor al que li tallen la cama també ha de passar pel tribunal. M´ho miri com m´ho miri, jo no puc entendre que un senyor al que li tallin la cama no pugui sortir de l’hospital amb tots el serveis i ajuts que l’administració li pot oferir i que hagi de fer una sol·licitud perquè un tribunal corrobori que no es pot calçar, i perdonin el sarcasme.

  0
  0
  0
  s2smodern
  Albert Bosch parlarà sobre els reptes del lideratge actual dins del cicle Desenvolupa’t
  Albert Bosch parlarà sobre els reptes del lideratge actual dins del cicle Desenvolupa’t

  El proper dimecres dia 26 de febrer, la sala polivalent de l’edifici de l’Enològica de Vilafranca acollirà una nova edició del Desenvolupa’t, el cicle de conferències per al desenvolupamen [ ... ]

  Llegir més
  "Història del cava", de Santi Borrell, entre els quatre millors llibres del món dels darrers 25 anys...

  L'estudi "Història del cava" (Publicacions de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia), obra del vilafranquí Santi Borell, ha estat nominat entre els quatre millors llibres del món publicats entre  [ ... ]

  Llegir més
  La plataforma Obrim el Molí engega un banc de memòria del barri
  La plataforma Obrim el Molí engega un banc de memòria del barri

  La plataforma Obrim el Molí d’en Rovira ha engegat una nova acció per a donar a conèixer el ric patrimoni arquitectònic i històric del barri del Molí d’en Rovira. Un patrimoni encara molt  [ ... ]

  Llegir més


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

  El Cargol 1.080

  Penedès Guia

  Cellers de la DO Penedès

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 20
  Nemesi, Eleuteri, Amada

  Divendres dia 21
  Pere Damià, Claudi, Dositeu

  Dissabte dia 22
  Margarida, Elionor

  Diumenge dia 23
  Policarp, Marta

  Dilluns dia 24
  Modest, Sergi, Primitiva, Edilbert

  Dimarts dia 25
  Cesari, Valeri

  Dimecres dia 26
  Nèstor, Alexandre

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

    93 890 00 11 (Ext.01)
  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
   
  redaccio@ elcargol.com
  Lorena del Amor
  (Redactora) 
   penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

   93 890 00 11 (Ext. 02)
  Montse Calzado:

   692 189 896  comercial@ elcargol.com
  Xavier Vallès:
   675 649 413  xavier@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

   93 890 00 11 (Ext. 03)
  Abdelghafour Eddalai
   93 890 00 11 (Ext. 05)
   publicitat
  @ elcargol.com
   elcargol@ elcargol.com