Simples paraules, però com totes, tenen significat

  Necessitat, que és el sentiment de manca que experimenta un organisme i que activa el seu desig d'obtenir allò que li falta. La necessitat pot ser física (gana, set) o psicològica, objectiva o subjectiva.

  Com actualment passa en els secans de Catalunya, i molt especialment en el Penedès respecte de la manca d’aigua, de la important sequera que es pateix des de fa anys, que ha esdevingut critica per la pervivència del sector vitivinícola de la zona.

  Oportunitat, és una mesura utilitzada en l'àmbit de l'estadística i altres àmbits de la ciència per representar la versemblança que un succés tingui lloc, succeeixi.

  És la que es planteja des d'1, 18 o les persones o institucions que siguin o calguin, per tal que un fet tan cabdal com disposar d’aigua pel reg de la vinya succeeixi, dins d’un espai temporal, que malmeti el menys possible la resiliència del sector.

  Llibertat, és la idea que inclou el no estar sotmès a un subjecte diferent d'un mateix, anomenat autoritat i que estableix una alienació, deure, disciplina o qualsevol condició no establerta pel mateix subjecte. Ras i curt, és la facultat de la persona humana que li permet decidir portar a terme una determinada obra o no portar-la a terme.

  És l’eina que fan servir 1, 18 o moltes persones per promoure un procés que afavoreixi la resiliència del sector vitivinícola, i en conseqüència la vida de les persones i empreses d’un territori.

  Ningú és millor que un altre, i en conseqüència tampoc pitjor, cal empatia i amplitud de mires per tractar un problema en el qual estem immersos i no podem defugir, per la nostra responsabilitat individual i social.

  El pitjor que es pot fer, és no fer res o dificultar que es faci. És una necessitat i oportunitat de tothom, per en llibertat, cercar i aplicar les millors opcions de solució.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.305

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 11
  Benet, Pius I, Olga

  Divendres dia 12
  Abundi, Ignasi, Marciana, Joan Gualbert

  Dissabte dia 13
  Enric, Eusebi, Sara

  Diumenge dia 14
  Camil, Francesc, Adela

  Dilluns dia 15
  Bonaventura, Antíoc

  Dimarts dia 16
  M.D. del Carme, Magdalena

  Dimecres dia 17
  Aleix, Justa, Marcel·lina

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com