Quin és el pla de l'Ajuntament de Vilafranca pel Català?

En el darrer ple municipal dos grups polítics (Junts i CUP) van demanar explicacions al govern sobre la seva política respecte al català. La resposta (podeu consultar-la els minuts 3,35 i 4,02 de la retransmissió de rtvv) de la regidora de Cultura consistí en evasives, i la de l'Alcalde, amb una certa displicència, que només portaven sis mesos, i amb vacances pel mig, i que de mica en mica s'omple la pica. Pocs minuts abans, amb l'emergència per la sequera, la seva actitud no va ser la mateixa! És que l'emergència del català no és un tema prou cabdal per merèixer almenys la mateixa preocupació per part seva?

En aquest sentit, hem fet arribar al conjunt de grups municipals, que en la situació actual, és imprescindible l'aplicació immediata del Reglament d'ús del català, aprovat per aquest Ajuntament el 2007, i que ha estat en un calaix fins ara. Si com a mínim des de l'octubre passat, a través d'una moció, ja coneixien la seva existència, quan pensa el govern complir l'obligació de convocar la comissió de seguiment, prescriptiva almenys 2 vegades l'any, i que no s'ha reunit mai?

El català viurà si els catalans el parlem, però si les institucions no es comprometen a fons, i si ni tan sols compleixen la normativa de què ells mateixos s'han dotat, aquesta desídia ens ho posa a tots molt més difícil.

El català hauria de ser preocupació de Comerç, Via publica, Educació, Joventut, etc., no només de Cultura. Afortunadament, la llengua encara no és un bé històric a conservar com les ruïnes ibèriques d'Olèrdola (tot i que, malauradament, hi anem pel camí!). I aquest objectiu només és assolible amb la creació d'una regidoria específica de Política Lingüística, com han fet d'altres ajuntaments compromesos amb la llengua, i el nostre mateix el 2007.

Per tot plegat, emplacem l'Ajuntament de Vilafranca a fer públic quin pla específic té, ara i aquí, per fer front a la situació d'emergència del català, el nervi de la nostra nació.

Grup de Treball pels Drets del Català del Consell Local de la República de Vilafranca.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Eleuteri

Divendres dia 19
Lleó IX, Papa, Vicenç

Dissabte dia 20
Agnès, Sulpici, Oda

Diumenge dia 21
Anselm, Silví

Dilluns dia 22
Caius, Soter, Agapit I

Dimarts dia 23
Jordi, Gerard, Adalbert

Dimecres dia 24
La Divina Mesericòrdia, Fidel, Gregori, Benet, Pere

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com