La cultura burocràtica dels dies d'avui

Com a periodista i resident de Sant Sadurní d’Anoia, sempre he estat conscient de la riquesa cultural i el talent humà que inunda els nostres carrers i places. L’art és un tret distintiu dels nostres municipis, però lamentablement, hi ha una preocupant manca d'accessibilitat per als artistes locals. Aquesta manca d'oportunitats i suport per als creadors locals no només minva la diversitat cultural, sinó que també limita el desenvolupament cultural dels nostres pobles.
En primer lloc, cal destacar la manca d'espais i esdeveniments dedicats a mostrar el talent local. És innegable que molts municipis gaudeixen d'una àmplia gamma d'espais culturals, però sovint es dona prioritat als artistes més coneguts en l'àmbit nacional o internacional, relegant els talents locals a un segon pla. Això no només priva els artistes de l'oportunitat de mostrar el seu treball al seu propi entorn, sinó que també priva els residents locals de l'oportunitat de descobrir i gaudir de nous talents de la seva comunitat.
 
A més, la manca de suport dels mitjans de comunicació locals agreuja encara més aquesta situació. És fonamental que els mitjans de comunicació juguin un paper actiu en la promoció dels artistes locals i dels seus esdeveniments, però massa sovint veiem com els esdeveniments culturals locals reben una escassa cobertura mediàtica en comparació amb els esdeveniments d'altres regions o amb artistes més coneguts. Aquesta manca de visibilitat contribueix a mantenir els artistes locals en l'ombra i dificulta encara més la seva capacitat de prosperar en el seu propi entorn.
 
Per aconseguir un desenvolupament cultural més vibrant i inclusiu als nostres municipis, és imprescindible que les autoritats locals els mitjans de comunicació es comprometin a donar suport als artistes locals de manera significativa. Cal crear més espais i esdeveniments destinats específicament a mostrar el talent local, i cal donar-los la mateixa prioritat que als artistes més reconeguts. A més, els mitjans de comunicació locals han de fer un esforç conscient per donar visibilitat als artistes locals i als seus projectes.
 
És per aquest motiu que crec que les autoritats locals i els mitjans de comunicació han de fer un pas endavant i a comprometre's a donar suport als artistes locals. La riquesa cultural dels nostres municipis depèn del talent i la creativitat dels nostres residents, i és responsabilitat de tots garantir que aquest talent sigui reconegut i valorat com es mereix.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com