El Relleu Generacional ara és ‘gamer’

Molts sectors de la indústria penedesenca es veu ressentida per la seva falta de talent i múscul humà, ja sigui a la construcció, a l’agricultura o fins i tot al món comercial. Fa temps que aquells qui ja porten una àmplia experiència en la seva trajectòria professional reclamen més estabilitat, però han de continuar arribant on les mans no. Per la desgràcia de l’economia molts joves aposten per seguir les petjades dels seus ídols a Internet, i alguns prefereixen no estudiar o no treballar malgrat el consell d'aquests grans ‘youtubers’ coneguts, que expliquen que els directes s’han de complementar amb un treball i a forma de ‘hobby’ fer ‘gameplays’, directes o vídeos per Youtube.

Molts d’aquests joves tenen una bena als ulls provocada per les xarxes socials on cada dia veuen desenes de persones que gaudeixen d’una vida estable i acomodada amb un treball divertit, relaxat i molt ben pagat.

És per això que abans de prendre el seu camí professional a qualsevol sector inverteixen els seus esforços a ser creadors de continguts a la xarxa com a ‘plan A’ a les seves vides, sense adonar-se de què allà on viuen fa falta perfils com els seus.

Tot s’ha capgirat amb l’arribada de les plataformes de ‘streaming’ i de les xarxes, però qui ajudarà al ramader o al pescador a aconseguir menjar? Qui construirà pisos per a les generacions presents? Qui muntarà la seva empresa de serveis per a millorar la vida dels penedesencs?

Desgraciadament, les macros multinacionals qui ja tenen part de la sobirania del món agricultor i immobiliari. Aquells bilionaris qui poden aprofitar aquesta situació per comprar el negoci de tota la vida de gent que ja no pot pagar més, o s’ha de jubilar. És llavors quan podem veure en el futur un Penedès totalment en mans d'empreses internacionals que com a tot negoci només volen obtenir una rendibilitat.

D’altra banda, qui haurà d’assumir el fet de buscar una nova professió més convencional quan aquells joves no prosperin? Ells mateixos, en un mercat tan saturat com el de les xarxes on sovint no triomfa el més talentós, sinó el més viral.

Qui els assegura prosperitat a tots aquells que l’únic ofici que tenen és crear contingut? Estarem d’acord que editar vídeos, o crear ‘reels’ és interessant per les empreses, però n'hi ha molts que es titulen en aquestes disciplines i en un món buròcrata com aquest, és igual que tinguis un canal des de fa 3 anys quan algú ha estudiat disseny gràfic o comunicació audiovisual. De fet, sectors que sovint tenen mancança d’ofertes de treball.

En definitiva, com a societat penedesenca hem de ser crítics i dedicar-nos a alguna cosa que ens agradi, però sense perdre de vista la falta de relleu generacional a diversos sectors que donarien un resultat més immediat als joves que ser ‘gamer’ i a més un capital suficient per a professionalitzar més els seus hobbies.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com