Pressupost 2024: Una mirada cap al futur

Ara que el govern de Vilafranca haurà d’aprovar, o no, pressupostos, penso que és important que tots tinguem una visió realista a mig-llarg termini sobre l’endeutament municipal.

Aquest vindria justificat per a projectes de gran recorregut o situacions atípiques com quan vam viure la pandèmia del Covid-19. Un dels riscos que podem tenir a l’hora de configurar el  pressupost municipal és la dependència excessiva del crèdit, la qual cosa pot conduir a elevats nivells d'endeutament que es tornen difícils de suportar en un context de tipus d'interès alts. Quan els ajuntaments han de fer front a pagaments d'interessos més elevats, una part important del pressupost municipal, es destina a aquesta despesa financera, en detriment de la prestació de serveis essencials i altres necessitats públiques.

També existeix el perill de refinançament. Quan els préstecs actuals arriben a la seva fi, s'han de buscar noves formes de finançament per refinançar o renovar el deute existent. En un context de tipus d'interès alts, com l’actual, això pot resultar molt costós, ja que les noves condicions financeres poden ser menys favorables, augmentant així la càrrega del deute. Amb això, cal afegir que els creditors poden percebre un major risc en les inversions que l’Ajuntament de Vilafranca vulgui dur a terme i dificultar aconseguir nous crèdits en condicions favorables en el futur.

Per tot això penso que a Vilafranca necessitem l’establiment d’un endeutament zero en aquests propers pressupostos, o com a molt establir límits prudencials segons els riscos associats amb els tipus d'interès variables i creixents. Cal que es faci un ús eficient dels fons disponibles. Una gestió prudent, responsable, del deute és necessària per garantir que l’Ajuntament de Vilafranca podrà prestar els serveis essencials als seus vilatants sense veure’s forçat a augmentar els impostos.

L'absència d'endeutament ens dóna  una major autonomia i permet prendre decisions basades en les necessitats reals de la comunitat, sense estar condicionats pels pagaments d'interessos o les restriccions pressupostàries imposades per crèdits pendents. Sense deute, l'Ajuntament pot optar per mantenir o fins i tot reduir els impostos locals, alleujant així a les famílies i les empreses.

Per tot això, una de les nostres apostes pel pressupost municipal 2024 és la contenció de l'endeutament. Aquesta decisió no només assegurarà una gestió financera responsable, sinó que també contribuirà al benestar i la prosperitat a mig i llarg termini de Vilafranca i els seus ciutadans.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com