Pel comerç: ara és el moment

  La tarda dels divendres és el moment que tinc per comprar. Per fer la compra. Ja sigui per omplir una mica la nevera amb verdura, carn i peix, per algun article de roba de tant en tant quan és necessari o potser cau algun llibre. Voltar pel barri i pel centre de la vila de botiga en botiga cercant allò que necessito. De tant en tant, també dissabte a mercat. I és una cosa que m’agrada fer.

  Amb tot, però, aquesta descripció no pot amagar una realitat. “Tancat”. Aquest és un rètol que es veu sovint als carrers de Vilafranca. Locals i locals tancats que creen una sensació de decadència comercial a la nostra vila. Certament, les dades que la premsa ha publicat darrerament no són bones. I des de fa masses anys que no ho són.

  Estic convençut que per situació i potencial Vilafranca a nivell comercial té molt a dir encara. Cal que tothom remi en la mateixa direcció. Cal que s’utilitzin totes les eines. Cal que d’una vegada ningú miri pel retrovisor i posem l’interès general de la vila al davant de tot. És una cosa que no ha passat els últims temps i és imprescindible.

  Al ple d’aquest octubre sense anar més lluny vam presenciar una picabaralla entre els dos partits que han estat al govern els últims 15 anys tirant-se els plats pel cap per la situació del comerç. Ells, tots dos, que són els principals responsables de la situació. I s’equivoquen. Això no va ni de passar comptes del què han fet -i del que no- durant els últims anys. Va de trobar solucions per tirar endavant. Per això des d’Esquerra Republicana-100xCentVilafranca vam presentar una moció per revitalitzar el comerç i per enfocar un dels grandíssimes temes que tenim oberts: els locals buits.

  Els locals buits són un dels principals problemes. La discontinuïtat de trama comercial afecta en gran mesura la percepció que es té dels eixos comercials de la ciutat i és un element que ens va en contra. Per això demanàvem que es compartís l’estudi sobre locals buits -tirat endavant a partir d’una iniciativa d’Esquerra- i que es posés en marxa l’Oficina de locals buits per poder dinamitzar i potenciar aquest àmbit. Malgrat el soroll de Junts i PSC, la moció es va aprovar per unanimitat.

  Ara és el moment. Aquesta setmana s’ha presentat la nova associació de comerciants. És una oportunitat d’or per remar plegats, amb força, determinació i amb objectius clars. Recuperant espais de debat i decisió entre l’Ajuntament i els comerciants que s’han deixat en l’oblit, acordant accions valentes, dinamitzant l’espai públic. A Vilafranca hi ha de passar coses al carrer. El comerç és vital pel model de vila que defensem, perquè vertebra, cohesiona, genera seguretat i oportunitats i ens fa tenir un poble viu. Celebrem que ara ens trobem tots ens aquest consens. Cal aprofitar l’oportunitat. És el moment. Endavant i molta força a la nova associació!


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  El Cargol 1.273

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 30
  Andreu,  Justina

  Divendres dia 1
  Eloi, Naüm, profeta, Natàlia

  Dissabte dia 2
  Silvà, Elisa

  Diumenge dia 3
  Francesc Xavier, Cassià, Magina

  Dilluns dia 4
  Joan Damascè, Bàrbara, Bernat, Ada

  Dimarts dia 5
  Dalmau o Dalmai, Sabas, Guerau de Braga, Crispina

  Dimecres dia 6
  Nicolau, Pere Pasqual, Fortià,  Asel.la 

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com