Penedès, una nova regió sanitària

Finalment el diari oficial de la Generalitat ha publicat el Decret de creació de la nova Regió Sanitaria Penedès, formada per un sol sector sanitari, que agrupa àrees Bàsiques de salut de l’Anoia,  el Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf.

Amb els temps que corren i la situació de la sanitat publica a Catalunya (interminables llistes d’espera, la critica debilitat de l’atenció primària, la descarnada mercantilització del nostre dret a la salut, la falta de professionals i la precarietat de les seves condicions laborals) la creació  d’una nova regió sanitària pot semblar a primer cop d’ull supèrflua com a mínim.

Molts diran que no calia aquesta nova estructura sanitària, que suposarà en realitat la creació d’un càrrec endollat per algun partit, llençar diners a la paperera quant tant necessaris son en l’àmbit de la sanitat publica.

Uns altres ens diran que es tracta de l’adaptació del mapa sanitari a la realitat política i social de la Vegueria Penedès, reivindicació històrica d’aquest territori.

Amb quin posicionament ens quedem?

Amb aquell que suposa un repte. Un repte per al Departament de Salut. Hi haurà una nova gerència o caldrà comprovar si aquest nou gerent serà  un ferm defensor de la sanitat publica com a servei  públic fonamental per a la societat i amb el coneixement de la realitat del territori o un partidari de la visió mercantilista de la salut, dels criteris economicistes que no cerquen l’interès general sinó mes aviat el manteniment del lobby sanitari privat a costa de totes. O potser nomes un buròcrata endollat al servei d’una formació política.

Un repte també per a la gent que defensen el dret a la salut de totes i la sanitat publica. Una demostració que la seva lluita si te sentit i que es bàsica la seva participació per a resoldre les di funcionalitats del sistema. I que pugui trobar un interlocutor a qui no calgui explicar les peculiaritats del territori en cada reunió que concertin.

Esperem que des del primer dia des d’aquesta nova gerència  s’atenguin les justificades reivindicacions de col·lectius com el Grup Pro Sanitat Pública del Penedès (porten mes d’un any i mig esperant respostes a les seves peticions), o plataformes com Montbui per una sanitat digne.

Els responsables de Salut han d’escoltar la veu del territori. La del territori Penedès.

Vilafranca, 1 de juliol de 2023.

MAREA BLANCA CATALUNYA I GRUP PRO SANITAT PUBLICA DEL PENEDÈS.


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com