Un viatge a fa trenta anys

  Segur que tothom recorda quan era petit i anava a Barcelona per primer cop i pujaven al tren i es quedava embovada aquells 50 minuts de trajecte mirant per la finestra, veient passar pobles, ciutats, túnels i conreus.

  Crec que tothom pensava que sempre s’aniria a millor, i que aquells 50 minuts s’anirien rebaixant, pensant, fins i tot, que podríem estar a la capital en mitja hora. Però la realitat és que diferents projectes, com la construcció de l’AVE i el seu intercanviador, han anat entorpint aquest desig de tantes persones que fan servir el tren en la seva vida quotidiana per anar a estudiar i treballar.

  El cert és que el transport públic no ha estat mai una prioritat per qualsevol dels colors polítics que han governat a la Generalitat, per tal de fer pressió al govern de l’Estat. Prefereixen construir carreteres, aeroports o AVEs que apostar per una xarxa de trens de qualitat, puntuals i dignes per les persones que li fan ús. Que es bonifiqui el seu preu per compensar la seva mala gestió és pa per avui i gana per demà. S’acabarà aquesta bonificació, i seguirà sense la millora que necessita aquesta infraestructura, deixant a l’estacada tota aquesta gent treballadora i estudiantil que fa ús d’aquest transport a l’empara de la sort que tinguin que no hi hagi una esllavissada o una fallada elèctrica.

  Trenta anys després, arribar a Barcelona amb rodalies t’hipoteca 90 minuts de la teva vida. Els pedaços que poden anar posant tant l’equip de govern municipal com el govern de la Generalitat  no farà tornar, ni que sigui, als 50 minuts d’anys enrere.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 11
  Isaac, Estanislau

  Divendres dia 12
  Juli, Damià, Vísia

  Dissabte dia 13
  Hermenegild, Martí I

  Diumenge dia 14
  Tiburci, Lambert, Domnina

  Dilluns dia 15
  Telm, Crescent, Amastàsia

  Dimarts dia 16
  Toribi de Lièbana, Engràcia

  Dimecres dia 17
  Elies, Anicet, Robert, Pau, Isidor

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Lorena Del Amor
  (Redactora) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com