El Penedès, un cop més, a la cua dels Pressupostos de la Generalitat

  Un any més, i la mateixa història, la Vegueria del Penedès a la cua de les inversions dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

  Canvia el Govern, canvia el President de la Generalitat, canvia el Conseller d’Economia i canvia el Delegat del Govern al territori, però el que no canvia, mai, és el greuge cap al nostre territori, els nostres municipis i la nostra gent.

  No volem marejar amb dades, només uns petits càlculs indiscutibles; La Vegueria del Penedès rep 86,5 milions d’euros, la xifra més baixa per habitant si ho comparem amb la resta de Vegueries del país. 174€ per penedesenc i penedesenca, un 25% menys que la resta del país, on la mitjana per càpita és de 233€ per persona. El Penedès rep el 4.82% de les inversions i representem el 6.4% del total de la població del país.

  Un altre aspecte a tenir en compte és el creixement demogràfic que pateix la Vegueria del Penedès, que agreuja, encara més, la fragilitat dels pressupostos de la Generalitat al Penedès. Som la Vegueria que més creix demogràficament, la que més necessita d’una adaptació dels serveis públics de la Generalitat al territori.

  El Garraf i el Baix Penedès, el Penedès Marítim, el territori que més creix del conjunt de la vegueria, són les dues comarques que menys pressupostos reben. Una miopia molt preocupant.

  I els ciutadans d’aquesta franja marítima i del conjunt de la vegueria es preguntaran, tindrem més Mossos? tindrem més Bombers?, tindrem una mobilitat digna, segura i gratuïta (prou peatge C32)?, tindrem més freqüències de trens a Rodalies? Tindrem més Bus Express? tindrem noves escoles i instituts?, tindrem més Caps i un Hospital nou?

  Els pressupost de la Generalitat de Catalunya ens respon a aquestes preguntes amb un NO.

  No són uns pressupostos que responguin a les nostres necessitats reals del present i del futur.

  Des dels municipis, des del territori haurem de continuar treballant per aconseguir posar la Vegueria del Penedès a l’agenda del Govern.


  Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

   

   

   

   

   

  Penedès Guia

  El Santoral de la setmana

  Dijous dia 20
  Silveri, Florentina

  Divendres dia 21
  Lluís Gonzaga, Ramos

  Dissabte dia 22
  Joan Fischer, Tomàs

  Diumenge dia 23
  Zenó, Josep, Agripina

  Dilluns dia 24
  Joan Baptista

  Dimarts dia 25
  Pròsper, Guillem, Oròsia

  Dimecres dia 26
  Pelai, Joan, Pau, David, Perseveranda

  Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

  REDACCIÓ 

   93 890 00 11 (Ext.01)
  691 484 842

  Olga Aibar
  (Redactora en cap)
  redaccio@ elcargol.com

  Roger Freixa
  (Redactor) 
  penedes
  @ elcargol.com

  GESTIÓ COMERCIAL 

  93 890 00 11 (Ext. 02)

  Montse Calzado
  692 189 896
  comercial@ elcargol.com

  Noelia García
  625 414 156
  comercial2@ elcargol.com

  DISSENY I MAQUETACIÓ 

  93 890 00 11 (Ext. 03)

  Abdelghafour Eddalai
  publicitat
  @ elcargol.com
  elcargol
  @ elcargol.com