el cargol

Magazín del Penedès

Món Casteller

El celler Oriol Rossell tornarà a acollir una actuació dels Castellers de Vilafranca 70 anys després

El proper diumenge 17 de juny, el celler Oriol Rossell tornarà a reviure una diada castellera en la seva finca de Cal Cassanyes. Dins dels actes del seu 70è aniversari, els Castellers de Vilafranca han volgut incloure una diada a casa dels seu fundador, Oriol Rossell, i reviure així una de les seves primeres actuacions com a colla als anys 50. La diada s’iniciarà a les 12 del migdia al pati de Cal Cassanyes i promet ser històrica. Els Castellers de Vilafranca tenen l’objectiu d’aixecar un castell de 9 plantes i convertir Cal Cassanyes en plaça de 9.

El propietari del celler i fill d’Oriol Rossell, Toni Rossell, es va mostrar ahir molt il·lusionat amb aquest acte: “Per a nosaltres és un gran orgull que els Verds hagin volgut incloure aquest esdeveniment dins dels actes de celebració d’aniversari”.

Oriol Rossell, conegut popularment com El Mascle de Sant Marçal, va ser el fundador de la colla als anys 50. És per aquest motiu que una de les primeres actuacions va fer-se a Cal Cassanyes, nom de la finca del celler Oriol Rossell. En aquella ocasió els Castellers de Vilafranca lluïen camisa vermell pàl·lid ja que en aquella època, totes les colles eren de la zona de Valls i El Vendrell, i vestien colors com el rosat i el vermell. Va ser al cap d’uns anys, que la colla passaria a vestir el verd i s’anomenaria popularment amb aquest color.

La vinculació del celler amb el món casteller i els Verds ha estat contínua al llarg de tot aquest temps. A la casa pairal del celler, hi ha un espai dedicat als castells. L’anomenat “santuari casteller” fa un repàs a la història de la colla amb elements com fotografies, camises o documents referents als Castellers de Vilafranca. Un espai que la família Rossell ha conservat amb molta estima. “Ens uneix una relació molt forta amb la colla. Per a nosaltres, poder acollir una diada com aquesta és molt especial”, afirmava ahir Toni Rossell que va afegir “Convertir Cal Cassanyes en plaça de 9 és un gran homenatge per al meu pare”.

La diada, oberta al públic, començarà a les 12 del migdia. El seu president, Joan Badell, va explicar que l’actuació és un dels actes amb més rellevància del conjunt que s’han programat per a celebrar el 70è aniversari de la colla: “és un honor com a colla poder fer un homenatge al fundador dels Verds i més a casa seva”. 

En acabar l’actuació, el celler servirà als assistents una copa de cava Aleta. Aquest és un cava brut nature que Oriol Rossell va presentar fa un any aproximadament dedicat als Castellers de Vilafranca.

0
0
0
s2smodern

Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí
Cicle de sopars a la fresca i música en viu a La Taba de Vilobí

Vilobí del Penedès oferirà un cicle de 3 concerts amb sopar a la fresca al restaurant La Taba. L’oferta constarà d’una proposta gastronòmica i cultural, propera i familiar amb una fusió de [ ... ]

Llegir més
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní
S'obren les inscripcions pel segon club de lectura de la biblioteca de Sant Sadurní

La Biblioteca Municipal Ramon Bosch de Noya oferirà a partir del mes de setembre el segon club de lectura de novel·la. Les trobades es faran habitualment el segon divendres de cada mes de 17h a 1 [ ... ]

Llegir més
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia
Manu Guix actuarà divendres a la Múnia

Aquest divendres 13 de juliol la gira Després de tot de Manu Guix arriba a la Múnia. La gira promocional de l’últim disc de Manu Guix farà parada al municipi a les 11h a la plaça Nova d [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1005

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 13
Joan Crisòstom, Felip

Divendres dia 14
Crescenci, Eutimi, Ròsula

Dissabte dia 15
M.D. dels Dolors, Nicomedes

Diumenge dia 16
Corneli, Cebrià, Edita

Dilluns dia 17
Robert Bel·larmino, Coloma, Ariadna

Dimarts dia 18
Sofia, Irene, Ferriol

Dimecres dia 19
Gener, Maria de Cervelló