el cargol

Magazín del Penedès

Cultura

El Castell d'Olèrdola oferirà aquesta nit un seguit d'activitats per gaudir de la pluja d'estels

Tot esperant la pluja d'estels, coneguda com els Perseids o les Llàgrimes de Sant Llorenç, un fenomen que es repeteix anualment entorn de la festivitat de Sant Llorenç, al Castell d’Olèrdola s’organitzen diverses activitats per gaudir d’aquest esdeveniment de 19h a 21.30h.

D'una banda, gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, l’astrofísica Inés Dibarboure donarà a conèixer la volta celeste mitjançant el taller "Descobrint constel·lacions".

També es realitzarà una visita al Pla dels Albats, on es veurà l'església preromànica de Santa Maria, recentment excavada i restaurada i les desenes i desenes de tombes antropomorfes excavades a la roca que l'envolten.

Alhora hi haurà el grup Klesmer que posarà música a la jornada i es podrà degustar una tassa de xocolata desfeta amb melindros.

Quan es faci fosc es posaran a prova els coneixements adquirits per observar el cel a ull nu i mitjançant un telescopi, resseguint les constel·lacions i veient la pluja d'estels.

0
0
0
s2smodern

Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.
Sebastià Bennasar guanya el 4t Celler de Lletres amb 'Terra Aspriva'.

    Sebastià Bennasar va rebre dimecres 3 d'octubre el 4t Premi de Novel·la Celler de Lletres al Centre Cultural de Sant Sadurní d'Anoia, durant la inauguració del Cicle Biblioteques amb [ ... ]

Llegir més
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller
El doctor Bonaventura Clotet presenta el nou vi blanc solidari de Casa Ametller

El doctor Bonaventura Clotet, una de les principals autoritats en la investigació i la lluita contra la Sida, va presentar dijous passat el nou vi  blanc SiVida de Casa Ametller, elaborat a la fin [ ... ]

Llegir més
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre
La regidora de Turisme de Subirats, alcaldessa accidental fins el 22 d'octubre

La regidora de Turisme, Benestar Social, Participació Ciutadana i Gent Gran de l'Ajuntament de Subirats, Àngels Pinyol, va ser nomenada alcaldessa accidental el passat divendres. L’alcalde Pere  [ ... ]

Llegir més

El Cargol 1010

Penedès Guia

Cellers de la DO Penedès

El Santoral de la setmana

Dijous dia 18
Lluc, Just, Trifònia

Divendres dia 19
Pau de la Creu, Laura

Dissabte dia 20
Andreu, Artemi, Irene

Diumenge dia 21
Úrsula, Caius, Celina

Dilluns dia 22
Marc, Nunila, Alòdia

Dimarts dia 23
Servand, Germà, Oda

Dimecres dia 24
Antoni-Maria Claret