Descobreixen un niu de vespa asiàtica al Parc del Foix

Amb la caiguda de la fulla dels arbres que poblen els boscos de ribera del Parc del Foix, ha quedat al descobert un niu de vespa asiàtica d’uns 80 cm. d’alçada a pocs metres del riu Foix, prop de Penyafort. L’any passat ja es va trobar i retirar un niu més petit al costat del nucli urbà dels Monjos. La localització d’aquest nou niu ens indica que l’espècie s’estén pel Penedès i que va en augment. Recentment també s’han trobat nius a prop de Sant Sadurní i prop de Vilafranca.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) és una espècie invasora que prové del sud-est asiàtic. Des de fa uns quants anys s’està escampant per bona part d’Europa. Sembla ser que va arribar a França de forma accidental l’any 2004 i d’aleshores ençà s’ha anat estenent pel continent. Va entrar a Catalunya per l’Empordà l’any 2012.

Les espècies de fauna que no són pròpies de les nostres contrades, en general solen causar problemàtiques sobre els humans i sobre la fauna autòctona. En el cas de la vespa asiàtica un dels efectes negatius que provoca és la depredació sobre les abelles de la mel i altres insectes, afectant així sobre la biodiversitat i la producció de productes apícoles. Per altra banda, també té afectació sobre la salut pública com a conseqüència de la seva picada. Aquesta espècie, però, no és més verinosa ni més agressiva que les vespes autòctones.

Potser la seva picada és una mica més dolorosa que la de les espècies autòctones, però en general, davant la presència d’individus i/o nius de vespa asiàtica, cal actuar com ho faríem amb qualsevol vespa o abella. Cal tenir en compte que, si som davant d’un niu i les vespes se senten amenaçades, ens poden atacar molts exemplars alhora. Per tant, el més prudent és no apropar-se al niu i, sobretot, no manipular-lo. Si es detecta un niu, es recomana posar-se en contacte amb l’ajuntament i amb els Agents Rurals a través del telèfon 93 561 70 00 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

 


Subscriu-te al nostre butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu !

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 2
Anastasi, M.D. de l’Araceli

Divendres dia 3
Felip, Jaume, Antonina

Dissabte dia 4
Silvà, Florià, Gotard

Diumenge dia 5
Àngel, Amador, Martí, Irene

Dilluns dia 6
Domènec, Beneta, Justí

Dimarts dia 7
Sixt, Eovald, Benet II

Dimecres dia 8
Maria, Eladi, Miquel

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com