El suc de taronja perd la vitamina C?

"Beu-te ràpid el suc que les vitamines s'escapen!" Estem segurs que més d'una vegada t'han dit aquesta frase o tu l'has dit a algú, sobretot als més petits. I és que està molt extensa la creença que, un cop espremut, el suc de taronja o de mandarina perd les vitamines, sobretot la C, la més abundant en els cítrics. Tot i això, has de saber que estàs equivocat, ja que no és cert, es tracta d'un fals mite! Vols saber què passa realment amb la vitamina? T'ho expliquem!

Doncs bé, un cop has preparat el suc natural de taronja, la vitamina C, no desapareix, ni s'evapora del suc. Així ho demostra un estudi científic de la Universitat de Mòdena (Itàlia) que va assenyalar que la vitamina C és la mateixa un cop acabat d'esprémer que 12 hores més tard:  els investigadors van esprémer 1 kg de taronges i van analitzar la concentració de vitamina C immediatament després, al cap de tres, sis i dotze hores i no van veure-hi diferències.

"La vitamina C no s'evapora ni desapareix del teu suc de taronja un cop l'has espremut"

Això vol dir doncs que et pots prendre el suc, ja sigui per esmorzar, a mig matí o per berenar, amb calma i sense patir perquè perdi un dels seus principals nutrients, la vitamina C, ja que la concentració d'aquesta vitamina és la mateixa just espremut que al cap de quinze minuts o tres quarts d'hora. 

Així que ja ho saps, no pateixis per la vitamina C, no s'escapa; gaudeix del teu suc de taronja o mandarina i beneficia't de totes les seves propietats!

 

 

 

 

 

Penedès Guia

El Santoral de la setmana

Dijous dia 25
Marc, Ània, Calixta

Divendres dia 26
Isidor, Anaclet, Marcel·lina

Dissabte dia 27
M.D. de Montserrat, Zita

Diumenge dia 28
Pere Chanel, Prudenci, Cirí, Valèria

Dilluns dia 29
Caterina de Siena, Ramon, Robert

Dimarts dia 30
Sofia, Pius V, Amador, Pere, Lluís

Dimecres dia 1
Josep, Jeremies, Orenç

Subscriu-te al nostres butlletí i rebràs totes les notícies del dia en un sol correu o si ho prefereix un correu setmanal amb totes les notícies.

REDACCIÓ 

 93 890 00 11 (Ext.01)
691 484 842

Olga Aibar
(Redactora en cap)
redaccio@ elcargol.com

Lorena Del Amor
(Redactora) 
penedes
@ elcargol.com

GESTIÓ COMERCIAL 

93 890 00 11 (Ext. 02)

Montse Calzado
692 189 896
comercial@ elcargol.com

Noelia García
625 414 156
comercial2@ elcargol.com

DISSENY I MAQUETACIÓ 

93 890 00 11 (Ext. 03)

Abdelghafour Eddalai
publicitat
@ elcargol.com
elcargol
@ elcargol.com